Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia Europeană ar putea să impună un încărcător comun pentru toate telefoanele mobile

Publicat

Comisia Europeană va analiza dacă este necesar să ia măsuri în vederea introducerii unui încărcător comun pentru telefoanele mobile, din cauza lipsei de progrese din partea producătorilor de telefoane, a declarat comisarul pentru concurenţă Margrethe Vestager, transmite Reuters, citat de News.ro.

Executivul UE a cerut de peste 10 ani introducerea unui încărcător comun, motivând că încărcătoarele vechi sunt sursa a peste 51.000 de tone de deşeuri electronice pe an şi că încărcătoarele diferite sunt un inconvenient pentru utiizatori.

Utilizatorii de iPhone şi de telefoane cu sistem Android se plâng de mult timp de încărcătoarele diferite ale telefoanelor.

Ca reacţie la presiunile UE, 14 companii, între care Apple, Samsung, Huawei şi Nokia, au semnat voluntar un memorandum de înţelegere, în 2009, pentru armonizarea încărcătoarelor pentru modelele noi de smartphone-uri care urmau să fie introduse pe piaţă în 2011.

Unele companii au semnat ulterior scrisori de intenţie, în 2013 şi 2014, după expirarea memorandumului, în 2012.

Comisia Europeană nu este însă mulţumită de situaţia actuală.

„Având în vedere progresele nesatisfăcătoare ale acestei abordări voluntare, Comisia va lansa în curând un studiu de impact, pentru evaluarea costurilor şi beneficiilor altor opţiuni”, a spus Vestager pe 1 august, răspunzând unei întrebări puse de un parlamentar european.

Astfel de studii ajută Comisia să decidă dacă este nevoie să intervină.

De această problemă răspunde comisarul pentru Piaţa Internă, Elzbieta Bienkowska.

sursa: digi24.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax