Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană cumpără Remdesivir pentru 500.000 de pacienți. Dozele vor fi distribuite statelor membre


Publicat

Comisia Europeană a semnat, joi, un acord cadru cu compania americană Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de achiziție a unei cantități suplimentare de alte 500.000 scheme de tratament. Medicamentul va fi distribuit statelor membre, Marii Britanii, dar și altor state candidate pentru aderarea la UE (Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina), potrivit unui comunicat de presă.

„Astăzi asigurăm accesul la Remdesivir pentru tratamentul a până la 500.000 de pacienți care au nevoie.  Prin achizițiile comune ale UE, dăm posibilitatea țărilor din întreaga Europă să își unească forțele și să obțină acces la echipamente și medicamente vitale. Suntem întotdeauna mai puternici împreună și aceasta este solidaritatea europeană în acțiunea împotriva COVID-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

Mai multe state europene se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfârşite în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 şi cel al spitalizărilor cresc, iar SUA au cumpărat pentru vara care a trecut cea mai mare parte a producţiei acestui medicament al companiei americane Gilead.

Studiile au relevat că Remdesivirul reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus.

Societatea Gilead şi extins capacitatea de producţie şi susține că poate satisface cererea de Remdesivir din SUA, estimând totodată că în luna octombrie va putea de asemenea să acopere nevoia la nivel global, chiar în eventualitatea unor viitoare valuri de COVID-19.

sursa: digi24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Directorul medical al Spitalului Județean Alba, Dan Crainic, a făcut infarct. Coleg: ”A muncit enorm, sub un stres foarte mare”

Publicat

Presiunea mare pe sistemul medical ajunge și la medicii din prima linie. Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Dan Crainic, a suferit vineri un infarct, iar starea sa este deocamdată .

Apropiații săi spun că acesta este foarte stresat și obosit, fiind unul dintre oamenii cei mai importanți, aflați în prima linie a luptei împotritva epidemiei de coronavirus. 

Doctorul Crainic este cel care coordona toată activitatea medicilor din instituție, inclusiv o mare parte din activitatea acestora în lupta cu COVID. Colegii săi speră să își revină cât mai repede.

”A muncit enorm în ultimele luni, sub presiune și sub un stres foarte mare din cauza volumului de activitate, Vorbim de foarte multe ore în fiecare zi în acest context al coronavirusului. Suntem cu toții dărâmați psihic și fizic. Este o situație aproape explozivă între colegi și considerăm că cei care nu respectă măsuri minime își bat pur și simplu joc de noi. Este o chestiune de timp să cedăm, dacă nu vedem măcar puțină solidaritate din partea populației” a declarat un coleg al medicului.

Este al doilea medic al Spitalului Județean Alba care face infarct, în ultimele zile. Un alt caz a fost înregistrată săptămâna trecută, la ATI.

Mai mulți medici din cadrul spitalului, dintre cei aflați în prima linie a luptei împotriva COVID-19, s-au infectat în ultimele săptămâni, iar stresul prin care trec ei și familiile lor este foarte mare, au mai declarat pentru Alba24, surse medicale.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Curtea de Apel Alba Iulia angajează grefieri, pe perioadă determinată. LISTA posturilor vacante și calendarul concursurilor

Publicat

sigla curtea de apel

Curtea de Apel Alba Iulia anunță că organizează concursuri pentru ocuparea pe perioadă determinată a 6 posturi de grefier arhivar, respectiv 11 posturi de grefier (de ședință) vacante temporar atât la instanța superioară, cât și la cele din circumscripție.

Posturile pentru care se organizează concursuri:

Grefier arhivar – concurs în 21 noiembrie; perioada de depunere a dosarelor de înscriere: 27 octombrie – 11 noiembrie; probă practică și scrisă

– grefier arhivarla Curtea de Apel Alba Iulia (temporar vacant până în septembrie 2021)

– grefier arhivarla Tribunalul Sibiu (temporar vacant până în ianuarie 2022)

– grefier arhivarla Judecătoria Sibiu (temporar vacant până în septembrie 2021)

– grefier arhivarla Judecătoria Aiud (temporar vacant până în mai 2021)

– grefier arhivarla Judecătoria Aiud (temporar vacant până în noiembrie 2021)

– grefier arhivarla Judecătoria Brad (temporar vacant până în mai 2022)

CONCURS grefier arhivar

calendar concurs grefier arhivar

Grefier cu studii superioareconcurs în 12 decembrie; probă practică și teoretică (scrisă). Depunerea dosarelor: 27 octombrie – 20 noiembrie

– grefier cu studii superioare la Curtea de Apel Alba Iulia (temporar vacant până în iunie 2022)

– grefier cu studii superioare la Curtea de Apel Alba Iulia (temporar vacant până în aprilie 2022)

– grefier cu studii superioare la Tribunalul Alba (temporar vacant până în aprilie 2022)

– grefier cu studii superioare la Judecătoria Alba Iulia (temporar vacant până în mai 2022)

– grefier cu studii superioare la judecătoria Câmpeni (temporar vacant până în iunie 2022)

– grefier cu studii superioare la Judecătoria Sibiu (temporar vacant până în martie 2022)

– grefier cu studii superioare la Judecătoria Sibiu (temporar vacant până în aprilie 2022)

– grefier cu studii superioare la Judecătoria Avrig (temporar vacant până în noiembrie 2021)

– grefier cu studii superioare la Judecătoria Săliște (temporar vacant până în mai 2021)

– grefier cu studii superioare la Tribunalul Hunedoara (temporar vacant până în august 2021)

Vezi  CONCURS ocupare posturi vacante temporar de grefier

Vezi Calendar concursuri grefier

Mai multe detalii, aici.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN în ALBA și alte județe din țară: Ninsori viscolite în zonele montane înalte, ploi în rest

Publicat

Meteorologii au emis atenționare meteo Cod Galben de vreme rea la munte, valabilă și pentru județul Alba.

Informare meteo: de vineri 30 octombrie, ora 13:00 până duminică, 1 noiembrie, ora 16:00.

În nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (1 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50-60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60-80 km/h.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Atenționare COD GALBEN: sâmbătă, orele 2.00 – 20:00 – zona Carpaților Meridionali și Orientali

În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100-110 km/h, viscolind ninsoarea.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistenţă Gârbova (Alba), unde sunt internate persoane vârstnice

Publicat

Un nou focar mare a fost descoperit în județul Alba, la Centrul de Îngrijire și Asistenţă Gârbova (județul Alba), unde sunt îngrijite persoane în vârstă. 

43 de cazuri noi au fost descoperite la Gârbova, în ultimele 24 de ore. Se pare că o mare parte (37) dintre acestea sunt la centrul respectiv unde sunt infectați beneficiari dar și membri ai personalului.

Știre în actualizare

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 201  de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise vineri, 30 octombrie, de DSP Alba.

În total de la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19 4922. De asemenea 2944 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 138 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate 1081 de probe (747 la DSP si 334 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 102.326.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate