Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia Europeană ia împrumut suma record de 750 de MILIARDE de euro. Banii trebuie returnați de urmașii noștri până în 2058

Publicat

Comisia Europeană împrumută 750 de miliarde de euro (în prețuri 2018) de pe piețele de capital, iar banii vor trebui rambursați până n 2058.

Suma este împărțită în 360 de miliarde de euro pentru împrumuturi și 390 de miliarde de euro  pentru cheltuieli și va trebui rambursată.

Rambursările sumei împrumutate sunt realizate din bugetul UE, începând de dinainte de sfârșitul cadrului financiar multianual 2021-2027 și se vor finaliza integral până la 31 decembrie 2058 cel târziu.

Bugetul anual al UE este finanțat de statele membre ale UE din următoarele resurse proprii:

  • surse de venit tradiționale: deși acestea erau principala sursă de venit înainte de 1970, acestea sunt în prezent limitate la taxele vamale la import;
  • taxa pe valoare adăugată (TVA): o rată uniformă de 0,30 % este aplicată bazei armonizate TVA a fiecărui stat membru, o bază care este plafonată la 50 % din venitul național brut;

Comisia va gestiona operațiunile de împrumut și va informa periodic Parlamentul European și Consiliul în privința strategiei sale de administrare a datoriei.

”Veniturile din propriile resurse sunt folosite pentru a finanța toate elementele cheltuielilor UE în cadrul bugetului său anual și orice surplus pe parcursul unui an este reportat la următorul” se arată într-un document al Comisiei.

Statele membre sunt responsabile pentru punerea la dispoziție a propriilor resurse și pentru colectarea taxelor vamale în numele UE.

Statele membre rețin 25 % din sursele de venit tradiționale pentru a-și acoperi costurile.

Decizia se va aplica retroactiv de la 1 ianuarie 2021, de îndată ce este ratificată de toate cele 27 de state membre.

Banii vor fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor din planurile de reziliență ale statelor membre.

Sursă: eur-lex.europa.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax