Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană semnează un contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Când ar putea intra în producție

Publicat

Comisia Europeană va semna miercuri un contract pentru 300 de milioane de doze (150 de milioane de persoane pot fi vaccinate) din vaccinul anti-Covid dezvoltat de companiile Pfizer (SUA) și BioNTech (Germania), a anunțat astăzi președinte CE, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al executivului european.

Vaccinul candidat BioNTech – Pfizer este cel mai avansat dintre toate cele dezvoltate în acest moment în occident. Potrivit șefului Pfizer, vaccinul ar putea intra în producție încă din acest an. Rata lui de eficiență este de peste 90%, potrivit unui studiu clinic la care au participat peste 43.000 de voluntari.

Odată achiziționate dozele, acestea vor fi împărțite concomitent în toate statele membre UE, potrivit comunciatului citat.

Acesta e cel de-al patrulea contract semnat de Comisia Europeană cu companii și institute din industria farma pentru achiziționarea de vaccinuri, dacă acestea își dovedesc viabilitatea.

sursă: g4media.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax