Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comisia Europeană sistează plăţile pentru proiectele cu finanţare pe Axa 2. Ion Dumitrel nu îşi face probleme

Publicat

dumitrel

Decizia Comisiei Europene de a sista plăţile pe Axa 2 din Programul Operaţional Regional poate avea repercusiuni directe asupra unor proiecte cu finanţare europeană, desfăşurate de autorităţile judeţene şi locale din Alba, respectiv străzile din Blaj şi Aiud, DJ Aiud – Buru şi DJ Şugag-Jina.

Comisia Europeană a oprit plăţile pentru aceste proiecte până la verificarea celor 124 de lucrări adjudecate în toată ţara pe această axă. Decizia a fost luată ca urmare a identificării unor nereguli la unele proiecte de infrastructură în judeţele Teleorman, Ilfov şi Buzău.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel nu îşi face însă probleme din acest punct de vedere. Acesta susţine că finanţarea de la CJ pentru aceste proiecte există, dar speră ca o decizie a Comisiei Europene în acest sens să fie luată cât mai repede, pentru se da drumul la plăţi şi a se recupera banii. Ion Dumitrel susţine că lucrările s-au desfăşurat corect. „Lucrările sunt aproape finalizate pe drumul Aiud-Buru, iar la Jina se lucrează în continuare. Nu văd ce nereguli ar putea să identifice. Caietul de sarcini a fost făcut de Ministerul Dezvoltării, noi am făcut doar licitaţia şi au existat contestaţii”, a spus Ion Dumitrel.

Preşedintele CJ Alba ne-a explicat că nu ştie exact care este scopul acestor verificări, dar există zvonuri referitor la anumite conflicte de interese, în unele judeţe. Etapa de verificare se va desfăşura pe parcursul lunilor iulie şi august, iar, în urma reverificării procedurilor de achiziţie publică, pot fi propuse corecţii financiare cuprinse între 2% şi 100% din valoarea proiectelor găsite cu deficienţe. În judeţul Alba, proiectele presupun reabilitarea unor drumuri judeţene şi străzi din Blaj şi Zlatna, cu o valoare totală solicitată de 101.241.402 lei, reabilitarea infrastructurii de transport pe DJ 107 M, în valoare de 27,8 milioane de lei, modernizarea străzilor urbane Mihail Kogălniceanu şi Tudor Vladimirescu din municipiul Blaj, în valoare de 9,2 milioane de lei şi reabilitarea şi modernizarea străzilor din Zlatna şi din localităţile aparţinătoare, în valoare de 41,7 milioane de lei şi reabilitarea a drumului judeţean Şugag – Jina, cu termen de finalizare în vara acestui an şi a cărui valoare este de 22,4 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax