Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia juridică din Senat a adoptat un proiect de lege de respingere a OUG 13. Va fi supus votului în plen

Publicat

senat Comisia juridică din Senat a votat în unanimitate modificarea proiectului de lege de aprobare a OUG 13/2017, abrogată prin OUG 14/2017, în proiect de lege de respingere a acesteia, la propunerea Ministerului Justiţiei. Acest proiect de respingere va intra la vot în plenul Senatului, luni după-amiaza.

Secretarul de stat în minister, Mariana Mot, a declarat că „am apreciat ca va fi mai clar în sensul adoptarii unei legi de respingere a OUG”.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a declarat că PSD va vota legea de respingere a OUG 13 „pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare”. Precizarea acestuia a venit după ce atât PNL cât şi USR au cerut trecerea prin procedura de urgenţă a unei legi de respingere a OUG 13.

Senatul este prima camera sesizată. Camera Deputaţilor este for decizional.

Este o săptămână de foc în privinţa controversatelor ordonanţe care vizează codul penal. Ordonanţa 14, cea care abrogă textul legislativ care a scos în stradă sute de mii de oameni urmează să primească votul final al deputaţilor.

La doar o zi după ce a declarat, la Bruxelles, că protestele l-au făcut să realizeze că adoptarea OUG 13 nu a fost decizia corectă, Sorin Grindeanu a spus că măsura nu a fost bine comunicată şi că „lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă”.

„Este un domeniu sensibil şi e foarte bine să fie aşa. Avem, totodată, nişte decizii obligatorii al Curţii Constituţionale şi care trebuie puse, conform legii, în 45 zile, în acord cu codurile penale. În acest moment, şi lucrul acesta se va întâmpla… Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezvbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ong-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a declarat Sorin Grindeanu.

surse: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax