Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia juridică din Senat a votat pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu. DNA va putea începe urmărirea penală

Publicat

După șase luni de amânare și la doar câteva zile după ce PSD-ALDE au pierdut alegerile europarlamentare, senatorii din comisia juridică au aprobat miercuri ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru.

Comisia Juridică din Senat a discutat miercuri raportul privind ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. Solicitarea DNA fusese trimisă de mai mult de şase luni. Recomandarea Comisiei Juridice din Senat este ca DNA să înceapă urmărirea penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit senatorului PSD Robert Cazanciuc.

Până acum social-democrații au amânat luarea unei decizii în acest caz. 

Senatorii jurişti au amânat de șase ori dezbaterea privind ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. Doar senatorii Opoziţiei au venit la ultima dezbatere, de pe 9 aprilie, unde urma să fie discutată cererea DNA pentru începerea urmării penale în cazul preşedintelui Senatului.

DNA a transmis Senatului, în 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de „multă maculatură”.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 29.05.2019 at 18:09

    Ce ai crezut, ca daca tatucul PSD-ului a fost ferit de canicula tu te lafaiesti pe malulu garli ? Ghinion !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax