Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia juridică din Senat: Consilierii „traseiști” își pierd mandatele, iar primarii revin automat la partidele din care au plecat

Publicat

senat Comisia juridică din Senat a votat, în ședința de marți, trei amendamente la legea de respingere a celebrei ordonanțe de urgență 55/2014, care a dat liber la traseism. Potrivit amendamentelor, acei consilieri locali și județeni care au migrat de la un partid la altul își pierd mandatul, iar primarii revin la partidul din care au plecat.

Aceste amendamente, care aparțin PNL, pun în aplicare practic decizia Curții Constitutionale de la sfârșitul anului trecut, care a declarat această OUG neconstituțională și care încredința Parlamentului deciziile de aplicare a acesteia.

Proiectul de lege nu era pe ordinea zi a ședinței comisiei juridice de marți, însă președintele acestei comisii, liberalul Cătălin Boboc, a supus la vot plenului comisiei suplimentarea ordinii de zi. Când această ordonanță a fost respinsă de Camera Deputaților (ca primă camera), a fost votat și un amendament care prevedea că primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele.

Acest proiect poate intra în plenul Senatului, care este cameră decizională, nu înainte de a primi un vot și de la comisia de administrație.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax