Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Comisioane bancare, declarate abuzive de către instanţă. Precedent pentru procesele deschise de clienţii nemulţumiţi

Publicat

Un precedent important în procesele intentate de clienţi, băncilor din România, în ceea ce priveşte comisioanele percepute s-a petrecut la începutul acestui an, când o instanţă din Bucureşti a dat o decizie irevocabilă în acest sens. Este vorba despre o cauză în care s-a constatat că sunt abuzive comisioanele de acordare şi administrare pentru un împrumut acordat de Credit Europe Bank N.V., banca olandeză care îşi desfăşoară operaţiunile în ţară prin Credit Europe Bank.

Decizia definitivă şi irevocabilă a fost pronunţată în 30 ianuarie de Tribunalul Bucureşti, împotriva Credit Europe Ipotecar IFN S.A.

Banca este obligată să returneze toate sumele aferente acestor comisioane deja încasate de la clienţii din acest dosar, plus dobânda legală. De asemenea, banca nu mai poate încasa aceste comisioane pe viitor, tot de la clienţii din dosarul respectiv.

Potrivit deciziei Tribunalului, a fost respins recursul băncii şi păstrată sentinţa instanţei de fond, prin care au fost constatate nule absolut, în baza Legii nr. 193/2000, clauzele referitoare la comisionul de acordare credit şi comisionul de administrare lunar.

Dispoziţiile instanţei nu se aplică pentru toate contractele încheiate de bancă, însă reprezintă un precedent important în seria proceselor de acest gen.

sursa: business24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax