Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisioane pentru operaţiuni la ATM-uri bancare. Ce trebuie să ştie clienţii până băncile vor afişa costurile pe ecranele bancomaturilor

Publicat

Băncile vor fi obligate să afișeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efectueze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, nu procentual. Un asemenea proiect este pregătit de ANPC, dar băncile susţin că timpul este prea scurt pentru implementarea acestor schimbări şi reprezentanţii acestora nu se declară prea mulţumiţi de iniţiativă.

Până autorităţile se pun de acord privind oportunitatea acestei variante, clienţii cu carduri la bancă ar trebui să ştie cât plătesc de fapt pentru retragerea de numerar de la bancomatele proprii instituţiilor bancare sau de la altele.

De la 0 la 0,25% pentru retragerea de numerar de la bancomatele proprii şi de la 0 lei la 0,5 euro pentru interogarea soldului, băncile din România practică diverse comisioane pentru cardurile de debit standard. Cele mai mari bănci iau de la clienţi şi 2,2 lei pe operaţiunea verificare a soldului de cont curent.
Potrivit calculelor economica.net, folosind datele publicate de bănci pe site-urile proprii, UniCredit Ţiriac Bank, BCR, BRD şi Millennium Bank au cele mai mari comisioane pentru produsele de debit standard.

La o retragere lunară de 1.500 de lei, costurile anuale cu administrarea şi comisionul de retragere ajung până la 220 de lei pe an, în cazul UniCredit, şi la aproximativ 100 de lei pe an în cazul celorlale bănci menţionate.

Citeşte mai multe detalii pe economica.net.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax