Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”România 100”: Guvernul a constituit un Comitet național pentru organizarea zilei de 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire

Publicat

Printr-o hotărâre de Guvern aprobată în această săptămână, a fost constituit Comitetul naţional pentru organizarea programului “România 100”. Este vorba despre pregătiri oficiale pentru sărbătorirea, în 2018, a 100 de ani de la crearea statului român. Acest comitet este condus de premierul Victor Ponta.

Alături de primul ministru, din acest comitet mai fac parte vicepremierul pe probleme de securitate națională și reprezentanți din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației Naționale, Secretariatul General al Guvernului, dar și reprezentanți ai Academiei Române și ai Patriarhiei.

„Guvernul va construi (…) un proiect pentru România 100. În 2018, România, în forma sa actuală, împlinește 100 de ani și cred că România în primul rând propriilor noștri cetățeni, dar și partenerilor noștri externi trebuie să se prezinte așa cum este la împlinirea unei vârste fragede pentru o țară cu 100 de ani, ce am realizat în acești 100 de ani, ce n-am realizat în acești 100 de ani și ce dorim în perioada următoare”, a declarat Victor Ponta, anul trecut.

Prin această hotărâre se constituie Comitetul național pentru pregătirea, organizarea și coordonarea acțiunilor în cadrul Programului România 100, pentru aniversarea la 1 decembrie 2018 a 100 de ani de la crearea statului național unitar român.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax