Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Tudose și-a anunțat DEMISIA! Dragnea: ”Se pare că am o mână foarte proastă!”

Publicat

UPDATE 4: ”A fost o ședință profundă. S-a discutat foarte deschis, nu contondent dar foarte deschis (…) Am hotărât ca mâine la ora 11, colegii să revină în Comitet pentru a face o nouă propunere de prim-ministru astfel ca după această discuție să ne temem cât mai puțin că vom ajunge din nou în această situație” a declarat Dragnea. Acesta i-a reproșat lui Tudose că n-a făcut un bilanț al anului care a trecut dar a făcut ”anumite declarații publice care nu trebuiau să fie”. ”S-a ajuns în situația în care 60 de colegi au spus că în mod realist nu putem avea garanția că nu vom ajunge din nou în această situație. (…) Se pare că eu am mână foarte proastă”  a adăugat Dragnea, care a mai spus că nu va mai face nici o propunere ci îi va lăsa pe colegii săi să o facă. 

Citește și CRIZĂ MAJORĂ în PSD: Mihai Tudose REFUZĂ INTERIMATUL. Zarurile sunt în mâna președintelui Klaus Iohannis

”Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat în această seară demisia din funcţie, urmând ca, potrivit legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei de mâine (marţi – n.r.), o adresă oficială în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

”Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial”, se mai precizează în comunicatul Executivului.

Tudose a supravietuit doar cu patru zile mai mult decat Grindeanu

Guvernul condus de Mihai Tudose a fost in functie aproape sapte luni, dupa ce a fost investit in data de 29 iunie 2017. Este al doilea Cabinet schimbat de la formarea majoritatii PSD-ALDE, dupa ce Guvernul Grindeanu a fost demis prin motiune de cenzura initiata de PSD.

Mihai Tudose, impreuna cu ministrii sai, a depus juramantul in data de 29 iunie 2017.

La acea vreme Tudose spunea „Am fost propus in aceasta functie de catre presedintele Liviu Dragnea, acceptat de presedintele Klaus Iohannis si nu vreau sa insel increderea acordata. Voi fi prezent in Parlament de cate ori va fi nevoie

UPDATE 3: ”Așa a hotărât partidul, CEx-ul m-a numit, tot CEx-ul m-a demis, mă supun deciziei partidului, ce vreți să fac?” a spus Tudose, la ieșirea de la ședință. 

UPDATE 2: Comitetul Executiv al PSD i-a retras luni seară sprijinul politic prim ministrului Mihai Tudose, după o ședință de peste 5 ore. Se pare că acesta va demisiona în condițiile în care nu mai are susținerea partidului.

UPDATE 1: Deputatul Cătălin Rădulescu a fost dat afară din ședința PSD, la cererea lui Mihai Tudose. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a cerut vot secret pentru retragerea susținerii pentru Mihai Tudose, dar solicitarea nu i-a fost acceptată.

Comitetul Executiv Național al PSD s-a reunit luni, de la ora 16:00, într-una dintre cele mai tensionate ședințe din ultimele luni. Neînțelegerile dintre liderul partidului, Liviu Dragnea, și prim ministrul Mihai Tudose, au ajuns la momentul în care nu mai puteau fi negate public, astfel încât liderii social-democrați au decis tranșarea lor. Pretextul, solicitarea lui Tudose de a o înlocui pe Carmen Dan și restrângerea numărului de portofolii din Guvern. După aproape 5 ore de dezbateri, liderii PSD au comandat pizza. 

La aproape 5 ore de la începerea dezbaterilor din partid, șefii PSD par a nu fi ajuns încă la nici o concluzie. Informațiile care au răzbătut din spatele ușilor închise par a indica două scenarii posibile: retragerea sprijinului politic pentru Tudose și deci repetarea episodului cu înlocuirea lui Sorin Grindeanu, sau un armistițiu care ar amâna pentru o perioadă tranșarea nemulțumirilor, dar ar permite Guvernului să supraviețuiască. Surse din partid au declarat că demisia lui Tudose a fost cerută insistent de Codrin Ștefănescu, dar și de alți politicieni apropiați de Liviu Dragnea.

Printre aceștia, Ecaterina Andronescu i-a reproșat lui Tudose că nu și-a asumat legile justiției.

După aproape cinci ore de dezbateri, jurnaliștii adunați în fața sediului PSD au cvăzut sosind furnizorii de pizza, semn că participanților la ședință li s-a făcut foame.

Dragnea a strâns semnături anti-Tudose

Pe de o parte, Mihai Tudose a dorit înlocuirea ministrului de interne Carmen Dan, iar de cealaltă, Liviu Dragnea solicita demisia acestuia. De alfel, pe la cabinetul lui Dragnea de la Camera Deputaților au trecut o serie de lideri ai partidului, majoritatea șefi de organizații județene, care au semnat o scrisoare împotriva lui Tudose. Alte semnături au fost adunate și înainte de ședință. În jur de 30 de lideri de organizații locale ale PSD au semnat această scrisoare, prin care cer tranșarea conflictului dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose prin demisia premierului.

Metoda nu a fost agreată de toți liderii partidului. Primarul sectorului 3 al capitalei, Robert Negoiță s-a opus fățiș acestei proceduri. „Am auzit că la cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-au strâns semnături de la președinții de organizații județene. Dacă așa s-a întâmplat așa mi se pare că e profund în neregulă, neprincipial și trebuie să promovăm normalitatea”, a declarat Negoiță.

La rândul ei, ministrul Carmen Dan a declarat la intrarea la partid că își va da demisia ”dacă partidul o va cere”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax