Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comitetul politic al USR a decis: Alianța 2020 USR-PLUS va rămâne electorală și nu se va înscrie la tribunal cum au vrut liderii

Publicat

ciolos barna

Deși în urma negocierilor dintre liderii USR și PLUS s-a convenit ca la alegerile prezidențiale cele două partide să formeze o alianță politică, inscrisă la tribunal, Comitetul politic al USR s-a opus și a votat o alianță electorală.

Surse din USR au declarat pentru Europa Liberă că Alianța 2020 își va păstra formula de alianță electorală și la prezidențialele din noiembrie anul acesta, deși au existat discuții aprinse pe tema asta. La negocierile, deloc simple, purtate până acum de conducerile USR și PLUS se convenise formula unei alianțe politice, care urma să fie înscrisă la tribunal.

Motivul pentru care s-a refuzat formalizarea în justiție a alianței derivă tot din disensiunile referitoare la ponderea celor două partide, mai ales în structurile de conducere. Oricum, au declarat sursele menționate, încă nu s-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește locurile pe listele de la locale și parlamentare.

Comitetului politic al USR i s-a părut mai convenabil și democratic să se meargă și la prezidențiale pe formula de la alegerile europene, care s-a dovedit funcțională. Asta nu înseamnă că negocierile nu vor continua și că pentru alegerile parlamentare nu se va putea ajunge la o alianță politică ce va fi înscrisă la tribunal.

Deocamdată, USR a decis să meargă pe mâna lui Dan Barna la prezidențiale, probabil în tandem cu Dacian Cioloș, pentru funcția de premier.

Campania de strângere de semnături pentru Dan Barna va debuta duminică, 4 august, ora 11.00, în zona fântânii din Piața Universității din București, în prezența membrilor USR și PLUS.

Sursă: europalibera.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax