Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania Albalact, pe locul 3 în topul producătorilor de lactate din România. Raportează o cifră de afaceri de peste 247.000.000 lei

Publicat

În primele 9 luni ale acestui an, compania Albalact își menține afacerile în liniile bugetate, după ce și-a extins portofoliul de brânzeturi și a intrat într-o nouă categorie de piață, cu un brand nou. Compania Albalact este astăzi pe locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, având o tradiţie de peste 40 de ani pe piața românească.

În perioada ianuarie – septembrie 2012, Albalact raportează o cifră de afaceri de 247.002.943 lei, aproape la nivelul cifrei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (246.184.629 lei). Profitul net raportat de companie după nouă luni este de 2.719.842 lei, ușor în scădere față de cel înregistrat în intervalul ianuarie – septembrie 2011 (3.515.840 lei).

„Piața se contractă în continuare, iar consumul nu are perspective de redresare prea curând. Scăderea puterii de cumpărare, scumpirea dramatică a materiei prime, seceta, fluctuațiile de curs valutar sunt probleme serioase în acest moment, care pun o presiune uriașă pe prețuri și pe profitabilitate. Oamenii cumpără mai ieftin, iar vânzările cresc în volum, dar scad în valoare. Faptul că ne menținem afacerile este un rezultat bun în condițiile economice actuale, ținând cont de faptul că anul acesta am avut extinderi importante de portofoliu și am lansat un brand nou, pe un nou segment. Nu suntem pesimiști, însă este evident că perioada care va urma va fi mai dificilă. Obiectivul nostru este să ne menținem profitabil în categoriile în care suntem lideri și să creștem în celelalte categorii”, a declarat Raul Ciurtin, președinte și director general Albalact.

Anul acesta, Albalact a adus pe piață o gama nouă de brânză proaspătă de vaci sub brand-ul Rarăul, cu opt produse diversificate și originale, atât la nivel de ingrediente și rețetă, cât şi la nivel de inovație în ambalaje. Odată cu noua gamă, compania a introdus și o rețetă proprie – brânza de vaci Moldovița. Portofoliul mai cuprinde alte sortimente de brânză proaspătă tip gustare și desert, dar și două sortimente tip ingredient, pentru plăcinte și prăjituri, unice pe piață. Extinderea de portofoliu a fost susținută de investiții noi în fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc.

În septembrie, Albalact a lansat un brand nou pentru un produs special. Fruzu este cel mai tânăr brand al companiei și creează o nouă categorie în piața iaurturilor cu fructe din România: iaurtul care se întoarce, la propriu, în farfurie. Fruzu este un iaurt cu topping de fructe, cremos și dulce, într-un ambalaj unic în România, pentru care Albalact deține exclusivitate. Fruzu se desigilează, se întoarce pe farfurie, se apasă butonul de pe fundul paharului și se ridică ușor paharul. Astfel, toppingul de fructe învăluie iaurtul și în numai trei secunde se obține o „prăjitură” de iaurt.

Noile lansări sunt susținute de ample campanii de comunicare, cu TV, presă si online ca principali vectori. Compania Albalact este astăzi pe locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, având o tradiţie de peste 40 de ani pe piața românească. Albalact s-a impus cu brandurile sale Zuzu și Fulga, cu respectarea standardelor de calitate a produselor, o politică de prețuri competitivă, ambalaj modern și inovație.

În prezent, Zuzu este lider pe segmentul laptelui pasteurizat, cu un market share de 27,76% în valoare (conform datelor de piaţă AC Nielsen, ianuarie 2012), dar este lider și în total piață de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat), cu un market share de 18,51% în valoare (conform datelor AC Nielsen, ianuarie 2012) Albalact este lider de piață și pe segmentul untului de masă cu brandul omonim De Albalact, cu un market share de 27.63% în valoare (conform datelor de piaţă AC Nielsen, decembrie 2011 – ianuarie 2012). Astăzi, Albalact produce peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.

În 2008, Albalact a intrat pe segmentul brânzeturilor cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Astăzi, societatea este specializată în domeniul producției de brânzeturi, sub brandul omonim Rarăul. În prezent, Albalact deține 99% din pachetul de acțuni al societătți Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Compania Albalact – Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România. Înființată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acțiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 600 de angajati și peste 5000 de acționari și este listată la categoria a II-a a Bursei de Valori București. În prezent, Albalact deține 99% din pachetul de acțiuni al societății Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate sș UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact și Rarăul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ytdfkuyg

    joi, 24.10.2013 at 10:20

    UN APEL UMANITAR,catre or-ce suflet de om. SUNT MIHAI FERARU 56 ANI F F BOLNAV CU MAI MULTE BOLI F INCURABILE, PE PRIMUL LOC ESTE DIABETUL ZAHARAT CU COMPLICATII,infarct miocardic de 2 ori, accidente vasculare din trunchiul cerebral de 2 ori,,paralizie,, Da am pensie de invaliditate de 638 lei lunar,din care platesc 340 lei 2 rate la 2 banci in fiecare luna pana-n anul 2016 luna septembrie, sunt persoana cu handicap, intradevar nu platesc insulina, dar la siofor mai platesc ceva, ptr ca consum si siofor de 850 de 3 ori pe zi, plus fac 80 unitati insulina lantus ora 21 zilnic, sotia este f f bolnava cardio-vascular, ostroporoza si reumatologic, sotia nu are nici-un venit, avem si un copil de 9 ani, foarte greu traim IN ZIUA de azi , nu avem pamant nici animale si nici alte venituri, de aceea va roog daca vreti si daca puteti ajutati-ne chiar si un colet cu ceva alimente near prinde foarte bine, ori-ce ajutor sub ori-ce forma la noi va fi bine venit, ne vom ruga lui Dumnezeu ptr sanatatea si binele dvs, ducem lipsa de lemne ptr foc, mancare,medicamente chiar si un pat near fi de folos,,adresa mea este: mihai feraru oficiul postal nr 1 vaslui casuta postala 95 loc vaslui, cont deschis la banca: raiffaisen bank Romania nr ro93rzbr0000060001059026 in lei ,cod swift: RZBRROBU. tot feraru mihai, tel 0761887298, Dumnezeu sa va rasplateasca,,A-R

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax