Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania Bosch, interesată de preluarea Whirlpool

Bosch Blaj ansamblu

Publicat

Gigantul german Robert Bosch, prezent cu mai multe fabrici în România (inclusiv la Blaj) ia în considerare achiziția producătorului american de electrocasnice Whirlpool, pentru a-şi spori prezenţa pe piaţa aparatelor de uz casnic.

Informația provine din cadrul unor surse din interiorul companiei, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Bosch discută cu potenţiali consilieri despre posibilitatea de a face o ofertă pentru Whirlpool, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 4,8 miliarde de dolari.

Însă, nu este sigur că această ofertă va fi făcută, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al Bosch a precizat că firma nu comentează „speculaţiile de pe piaţă”, în timp ce oficialii de la Whirlpool nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Prin achiziţia unuia dintre cei mai mari producători globali de electrocasnice, Bosch şi-ar extinde semnificativ divizia sa de aparate de uz casnic, într-un moment în care concurenţa din partea rivalilor asiatici este în creştere.

În ultimii ani, Whirlpool s-a aflat într-un proces masiv de restructurare. Anul trecut, Comisia Europeană a aprobat tranzacţia prin care producătorul turc de electrocasnice Arcelik va prelua afacerile Whirlpool din Europa.

Conform acordului anunţat în ianuarie 2023, companiile vor înfiinţa o nouă entitate, alcătuită din diviziile europene ale Arcelik care produc aparate de uz casnic de mici şi de mari dimensiuni, precum şi divizia de produse electronice de consum a Whirlpool din Europa.

Whirlpool va deţine 25% din această nouă entitate, în timp ce Arcelik va avea o participaţie de 75%.

De asemenea, Whirlpool, care deţine mărcile Ariston, Hotpoint, Ignis şi Privileg, şi-a vândut afacerile din Orientul Mijlociu şi Africa.

Potenţiala tranzacţie vine într-un moment în care Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, este interesat de achiziţii pentru a-şi extinde subsidiara ce produce electrocasnice mari.

Şeful Bosch, Stefan Hartung, declara în mai că firma caută achiziţii de preluare de mărime mare şi nu exclude intrarea într-o nouă zonă de afaceri sau un acord global.

Luna aceasta, el le-a spus jurnaliştilor că ar putea fi listate unele divizii, în condiţiile în care Bosch explorează opţiuni de finanţare pentru tranzacţii.

Whirlpool, cu sediul în Michigan, anunţase recent că va renunţa la aproximativ 1.000 de angajaţi, într-un efort de creştere a marjelor de profit.

În ultimii doi ani, Whirlpool a pierdut aproape 50% din capitalizarea sa bursieră, în timp ce rivalul suedez Electrolux a pierdut 35%.

După anunţul privind posibila preluare a Whirlpool, acţiunile Electrolux au urcat cu 4,5%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax