Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Compania din Alba ”Prefera Foods”, controlată de Raul Ciurtin, lansează la Bursa de Valori București primele sale obligațiuni

Publicat

Prefera Foods, companie din Alba înființată de Raul Ciurtin (fondator și al Albalact), lansează vineri la Bursa de Valori București, primele sale obligațiuni, în valoare de 5 milioane de euro. 

Informația provine dintr-un comunicat de presă al Bursei.

Compania este cunoscută pentru brandurile Capricii și Delicii, de Azi și Unfished și ocupă un sector mare de piață.

Obligațiunile intră la tranzacționare vineri, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, sub simbolul bursier PRF26E.

Fondurile atrase de la investitorii din piața de capital vor susține desfășurarea activității curente, precum și finanțarea extinderii pe piețe externe.

„Piața de capital este un loc potrivit pentru toți antreprenorii români și pentru planurile lor de dezvoltare.

Operațiune de finanțare a creșterii

Ne bucurăm că echipa Prefera Foods, condusă de prietenul nostru Raul Ciurtin – un antreprenor care are un istoric bogat la Bursa de Valori București, a derulat această operațiune de finanțare a creșterii și extinderii afacerii prin bursă.

Numai anul acesta au fost listate la bursă obligațiuni corporative în valoare totală de peste 3 miliarde de lei, fonduri care au venit de la investitorii din piața de capital și au susținut dezvoltarea economiei”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat de obligațiuni un număr de 10.000 de obligațiuni corporative negarantate, denominate în euro, cu o valoare nominală individuală de 500 euro.

Compania a atras de la investitori suma de 5 milioane de euro.

Obligațiunile au scadența la 23 iulie 2026 și o rată anuală a cuponului fixă de 7,5%, plătibil semestrial. În cadrul plasamentului derulat în iulie a.c. au subscris 127 investitori, dintre care 18 investitori calificați și 109 investitori de retail. Plasamentul privat de obligațiuni și listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Prefera Foods – jucător important pe piața conservelor

Prefera Foods a fost înființată în 2006 în satul Oiejdea, județul Alba. De la înființare până în prezent, activitatea companiei s-a diversificat permanent, în prezent având produse pe mai multe segmente de piață (pate, zacuscă, mâncare gătită și categoria Fresh).

Compania este cunoscută pentru brandurile Capricii și Delicii, de Azi și Unfished. Produsele Prefera Foods sunt realizate într-o fabrică compusă din două unități de producție, din care una este nou-construită. La sfârșitul anului 2020 numărul total de angajați era de 143.

Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 51,4 milioane de lei, în creștere cu 12,8% față de anul 2019 (45,5 milioane). Din totalul cifrei de afaceri, vânzările de pe teritoriul României au însumat 49,8 milioane de lei (+14.8% vs. 2019), iar exporturile au totalizat 1,6 milioane de lei (-27.5% vs. 2019).

De asemenea, vânzările generate de segmentul de pate-uri au fost cele mai mari, aproape 15,3 milioane de lei (+14.4% vs. 2019), iar cele de zacuscă au generat venituri de 10,1 milioane de lei, cu 8% mai mult față de anul 2019.

Produsele Prefera Foods sunt comercializate atât prin marile rețele internaționale ale retailerilor (36,3 milioane lei în 2020, +42,4% vs. 2019), precum și prin intermediul distribuitorilor direct către retail-ul tradițional (15,1 milioane lei în 2020, -24,8% vs. 2019).

Compania este deținută în proporție de 68,39% de Crisware Holdings SRL, Raul Ciurtin (20,51%), Eberhart Raducanu (10%) și Radovici Adrian Sebastian (1,10%). Crisware Holdings SRL este deținuta integral de Raul Ciurtin.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax