Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania Facebook, dată în judecată pentru funcția de recunoaștere facială. Ar fi stocat ilegal milioane de date biometrice

Publicat

facebook utilizatori

Comapnia Facebook a încercat să încheie un proces în care este acuzată ca ar fi colectat și stocat, în mod ilegal date biometrice de la milioane de utilizatori, fără acordul acestora. Mai exact, procesul face referire la tehnologia de recunoaștere facială pe care utilizatorii aplicației o pot folosi.

Potrivit agenției de presă Reuters, o Curte de Apel din San Francesco a respins joi, cererea companiei de a încheia procesul început în 2015, cu mai multi utilizatori din Illinois ai platformei.

Unul dintre avocații reclamanților, Shawn Williams, a declarat că: ”datele biometrice sunt atât de sensibile, încât, dacă sunt compromise, nu mai există cale de întoarecere. Nu sunt ca și un card de asigurare socială sau o carte de credit, unde îți poți schimba numărul. Fața unei persoane nu poate fi schimbată.”

În replică, un reprezentant al companiei, a declarat că Facebook a fost tot timpul transparentă cu tehnologia de recunoaștere facială și că utilizatorii pot închide și deschide oricând funcția respectivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax