Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Compania Florea Grup a câștigat un proiect de 33 de milioane lei prin care va achiziționa noi utilaje pentru lucrări de construcție a drumurilor

Publicat

Anul 2014 a început în forță pentru compania Florea Grup din Alba Iulia, care a făcut recent un nou pas în dezvoltarea activității pe care o desfășoară în Alba și alte patru județe din Transilvania. Din 15 ianuarie, firma derulează un proiect prin care va achiziționa utilaje noi pentru execuția lucrărilor de construcție a drumurilor și prin care va asigura 44 de noi locuri de muncă. Este vorba despre un proiect câștigat în cea de-a treia sesiune de finanțare pentru întreprinderi mari, lansată de Ministerul Economiei, pe fonduri europene, în valoare de peste 33 milioane lei.

Florea Grup din Alba Iulia este una dintre cele 164 de întreprinderi mari din România care au depus proiecte în această sesiune de finanțare.

Începând cu data de 15.01.2014, Florea Grup derulează proiectul „Dezvoltarea activității și creșterea competitivității intreprinderii prin achiziția de utilaje pentru executarea lucrărilor de construcție a drumurilor”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competititvitatii Economice”.

Valoarea totală a proiectului este de 33.195.172,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 13.278.142,00 lei.

Proiectul se implementează în localitatea Alba Iulia, in baza de productie Florea Grup pe o durată de 17 luni. Obiectivul proiectului este cresterea competitivitatii economice a intreprinderii respectand principiile dezvoltarii durabile si a egalitatii de sanse, prin introducerea de noi tehnologii de producție și achiziția a 25 active tangibile.

În 1 februarie, Florea Grup împlinește 18 ani de activitate

Frații Marcel și David Florea, cei doi acționari ai companiei Florea Grup, au făcut primii pași pe drumul afacerilor în 1996, când au înființat o firmă cu capital 100% privat, românesc. Atunci au deschis benzinăria Florea Oil, amplasată pe DN 1, la ieșire din Alba Iulia spre Cluj. În scurt timp, aceștia s-au afirmat la nivel regional în mai multe domenii de activitate, dintre care principalele trei sunt distribuția de carburanți în județul Alba formată din 8 benzinării, o rețea de stații de betoane și producție de materiale de construcții în Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu și Deva și lucrări de construcții de infrastructură rutieră în județele Alba, Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu și Hunedoara.

Principalele proiecte de infrastructură rutieră realizate de Florea Grup sunt șoseaua de intrare în Alba Iulia dinspre Cluj-Napoca, drumurile din Jina si Gura Raului, județul Sibiu, iar în Alba desfășoară lucrări pe mai multe drumuri județene si comunale în zonele Vințu de Jos, Zlatna, Cugir, Aiud, Meteș, Jidvei, Șpring, Gârbova. În județul Mureș reabiliteaza drumurile din comuna Papiu Ilarian și alte șosele din Cluj și Hunedoara.

Florea Grup a furnizat materiale de construcții si a executat lucrari pentru o serie de investitii mari din judet : Bosch Blaj, VCST Alba, Mercedes Sebeș, Dedeman, Lidl Alba Iulia, precum si pentru construcția mai multor autostrăzi. Deține o bază de producție de materiale de construcție, pe o suprafață de 200.000 mp la ieșire din Alba Iulia, pe șoseaua de centură.

Compania a construit hotelul Astoria, de trei stele, situat în apropierea benzinăriei de pe DN1, iar anul trecut a cumpărat Hotel Transilvania din Alba Iulia. A fost o investiție de 2,2 milioane de euro, iar lucrările pe care le vor face aici vor costa încă aproximativ 3 milioane de euro. În prezent, hotelul se află într-un amplu proces de modernizare, la finalul căruia va rezulta un hotel de 4 stele.

În prezent, compania Florea Grup are 500 de angajați și peste 200 de mașini și utilaje.

Secretul succesului fraților Florea

Compania Florea Grup a ajuns treptat la nivelul la care este astăzi, când se poate mândri cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2013. Secretul succesului lor a fost faptul că în cei 18 ani de activitate, tot profitul pe care l-au realizat a fost reinvestit în firmă.

Totodată, firma nu a avut niciodată datorii la stat și plătește în fiecare an aproximativ 10 milioane de lei taxe la stat.

ADVERTORIAL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax