Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Compania „Jidvei” investește 10,7 milioane de euro în 2012, pentru replantări de viță de vie, utilaje și irigații

Publicat

Claudiu Necsulescu, președintele companiei Jidvei

„Jidvei”, unul dintre cei mai mari producători de vin din România şi-a programat investiţii de 10,7 milioane de euro în 2012 pe domeniile de pe Valea Târnavelor. Cele mai importante proiecte sunt replantarea unor suprafeţe cu viţă-de-vie, instalarea unor sisteme de susţinere a viei, achiziţia de utilaje şi irigarea, informează Ziarul Financiar.

Printre proiectele companiei se mai numără o cramă, un restaurant cu specific local în comuna Jidvei, o secţie de prelucrare a strugurilor în comuna Tăuni (judeţul Alba) şi altele.

„Programele de investiţii la Jidvei fiind legate în mare parte de proiecte cofinanţate din fonduri europene, sunt în general multianuale. Pentru pe­rioada 2010-2013 avem în derulare investiţii în valoare de peste 20 milioane de euro, din care 10 milioane de euro sunt din surse proprii. Acestea vizează replantarea a 412 hectare de viţă-de-vie, din care 180 la Cernavodă, achiziţia de utilaje agricole şi construirea unei crame noi la Tăuni, modernizarea Cramei de la Cer­navodă şi sediul nou de birouri la Jidvei”, a spus, pentru ZF, Ioana Anghel, PR Manager al „Jidvei”.

În 2011, „Jidvei” a derulat investiţii de 6,5 milioane de euro, în principal în replantări. Compania are peste 1.000 de angajați. Aceștia primesc, pe lângă salariu, vin de sărbători și câte o pâine, zilnic, produsă la o fabrică ce aparține grupului. „Jidvei” mai organizează, anual, pentru copiii salariaților, tabere pe litoral.

Atât „Jidvei”, cât şi alte companii au luat fonduri europene, astfel că industria viticolă a ajuns unul dintre puţinele exemple de domenii în care fondurile europene au ajuns să fie absorbite integral, potrivit unei analize recente a ZF.

„Jidvei” se numără printre cei mai mari producători de vin de pe piaţa locală şi deţine aproximativ 2.000 de hectare cultivate cu viţă-de-vie în judeţul Alba. Compania, care este deținută de familia Necşulescu, exportă vin, sub 10% din cifra de afaceri, în state din Europa, dar şi în SUA şi Asia (fără China). Recent, pe lista statelor unde ajunge vinul de la Jidvei a fost trecută şi China.

surse: ZF.ro, „Jidvei”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax