Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani

Publicat

Compania Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii din SUA și Canada.

Moderna a îmceput studiile privind eficiența, dar și capacitatea de tolerare a vaccinului împotriva Covid-19 pe copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani.

Studiul clinic implică un total planificat de 6.750 de copii din Statele Unite şi Canada, potrivit Mediafax care citază un comunicat de presă remis de companie către Le Figaro .

Vaccinul Moderna este autorizat în prezent pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în America de Nord, Uniunea Europeană, dar şi în alte ţări, inclusiv Israel şi Singapore.

Acest studiu, pentru care au început să fie injectate deja primele doze, va face posibilă studierea „siguranţei, toleranţei, producerea de efecte adverse şi eficacitatea vaccinului”, a declarat compania.

În primul rând, vor fi studiate două concentraţii diferite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani şi trei concentraţii (inclusiv una chiar mai mică) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi mai puţin de 2 ani.

Odată determinată cea mai bună doză, altor copii li se va administra un placebo, care va compara grupul vaccinat cu cel nevaccinat. Copiii vor fi urmăriţi timp de 12 luni după a doua injecţie.

Începând cu luna decembrie, sunt în desfăşurare alte studii privind vaccinul Moderna la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Acest proces are aproximativ 3.000 de participanţi.

Vaccinul Moderna se bazează pe o tehnologa, ARN messenger și este administrat în două doze.

Sursa: Mediafax

Foto: pixabay.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax