Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Compania „Savini Due” din Sebeş îşi extinde producţia: Investiţii de 3 milioane de euro în utilaje și fabrica de mobilier pentru baie

Publicat

Fabrica specializată în producţia de mobilier de baie din lemn, „Savini Due” din Sebeş a demarat, din iunie, extinderea producţiei şi achiziţionarea de utilaje noi, cu o investiţie de 3 milioane de euro. Banii provin din resurse proprii şi credit bancar, iar investiţia ar urma să fie implementată până la sfârşitul anului.

Compania a iniţiat extinderea halei de producţie pe o suprafaţă de circa 5000 mp, care va fi dotată cu utilaje noi, ce vor asigura creşterea calităţii produselor. Din totalul investiţiei de 3 milioane de euro, suma de 1,2 milioane euro provine din fonduri proprii, iar restul banilor sunt contractaţi prin linie de credit, respectiv credit de investiţii de la BRD şi UniCredit.

Administratorul firmei, Savini Piersante, a declarat că investiţia era programată de doi ani:

“Lucrările au început la 1 iunie şi vor fi finalizate la sfârşitul anului. Vom construi 5.000 mp ca şi extindere a halei de producţie existente şi 800 mp de birouri. Circa 1,9 milioane de euro vor fi destinaţi achiziţiei de utilaje de ultimă generaţie: o linie nouă de tâmplărie şi două linii noi de vopsitorie. Noile instalaţii vor fi toate puse în folosinţă la finele anului 2013.

Capacitatea de producţie va fi dublată; prin urmare este necesară crearea de noi colecţii de produse, pentru a creşte volumul producţiei. Acesta este primul pas a unei investiţii totale de 5.000.000 euro. Restul de 2.000.000 euro vor fi investiţi la începutul anului 2015.”

„Savini Due” a fost fondată în 2003 şi produce peste 500 de articole de mobilier de baie din lemn masiv şi panouri de lemn, capace de toaletă şi accesorii din lemn. Livrează produse pe pieţele din România, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Cehia, Slovacia şi Rusia.

În ţară, produsele sunt distribuite prin lanţurile de magazine Ambient, Romstal, Dedeman, Praktiker, Obi, Baumax şi altele.

Proprietarul firmei este omul de afaceri Piersante Savini. În 2011, cifra de afaceri a firmei din Sebeş a fost de 49,77 milioane lei. În 2012, aceasta a ajuns la 52 de milioane de lei, iar conducerea firmei estimează pentru 2013 o creştere de 15-20%.

“În România sunt încă condiţii optime pentru a face business, mai ales în zona Transilvania. Cred că sunt în continuare condiţii favorabile atât pentru producţie, cât şi pentru vânzare pe piaţa internă. Sigur, consumul intern va fi în continuă creştere, încă mulţi ani de acum înainte”, mai spune administratorul „Savini Due”.

Societatea din Sebeş are 250 de salariaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    vineri, 21.06.2013 at 17:43

    foarte bine ca o sa aiba bani sa finanteze echipa lui Webar,care stie el cum sa bage banii in buzunar,draga savinii pune o sageata pe firma ca urmeaza sa iei,de fapt ai luat deja tepe de la WEBAR!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax