Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania TRANSAVIA, unul dintre principalii furnizori de carne de pui pentru restaurantele KFC din România

Publicat

Compania Transavia  este printre principalii furnizori de carne de pui pentru cele 51 de restaurante KFC din România. Alături de o companie din Buzău aceasta acoperă necesarul de două treimi din carnea de pui, după cum informează reprezentanţii US Food Network, societatea care operează franciza KFC în țara noastră.

Anul 2013 a fost cel mai profitabil an pentru Transavia, cu cea mai mare cifră de afaceri, 135 de milioane de euro, şi un profit brut de 12,5 milioane de euro. În 22 de ani, Ioan Popa a clădit în judeţul Alba compania Transavia, care conduce clasamentul producătorilor de carne de pasăre. Popa a obţinut primul milion de euro profit în doar câţiva ani, a investit peste 100 de milioane de euro, iar afacerea sa valorează astăzi de două ori mai mult. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului de care a beneficiat de la cei cinci fraţi şi surori, implicaţi şi ei în afacere.

Compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, își propune ca până la finalul anului 2014 să își desfășoare activitatea din surse proprii, având ca obiectiv închiderea creditelor bancare accesate în mare parte pentru modernizarea facilităților de producție și achiziționarea de utilaje agricole performante.

Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producţie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creştere din 5 judeţe – Alba, Cluj, Sibiu, Braşov şi Harghita. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincţia de furnizor al Casei Regale a României.

Compania deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale.

Avicola Buzău, listată la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat anul 2012 cu un profit net în valoare de 1,68 milioane de lei, în scădere uşoară faţă de câştigul obţinut în 2011, de 1,82 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost de 116,2 milioane de lei (26 milioane de euro), în creştere de la 94 milioane de lei în anul precendent. Avicola Buzău este deţinută de firma Aaylex Prod SRL, în proportie de 66,84%.

În ceea ce privește restaurantele McDonald’s, concurentul principal al KFC de pe piaţa locală, acestea își procură materia primă în mare parte din import. Din țara noastră, aleg să cumpere doar carnea de porc, sucul de mere și o parte din legume şi chifle.

Restaurantele KFC de pe piaţa locală sunt administrate prin intermediul companiei US Food Network, care a raportat în 2012 o cifră de afaceri de 187,1 milioane lei (42,4 milioane euro), în creştere cu 16% comparativ cu anul anterior, şi un profit cu 13% mai mare, de circa 10 milioane lei (2,26 milioane euro). Asociaţii US Food Network sunt firmele Bladon Enterprises (27,33%), Tatika Investments (27,33%) şi Lunic Franchising and Consulting Ltd (22,34%), înregistrate în Cipru, şi M.B.L. Computers (23%), înregistrată în Bucureşti.

Sursa: businessmagazin.ro

Citește și În 2014, compania TRANSAVIA își propune să stingă toate creditele bancare accesate pentru modernizarea producției

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax