Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Companie din Alba, pe locul 3 în TOPUL celor mai mari exportatori ai României, în 2019

Publicat

Star Assembly, subsidiara Daimler in Romania

O companie din județul Alba se află pe locul 3 în TOPUL celor mai mari exportatori ai României în 2019. Potrivit Economica.net, cei trei giganți din industria auto – Automobile Dacia, Ford România și Daimler (Star Assembly), Rompetrol Rafinare și Honeywell, primii cinci cei mai mari exportatori, au generat în primele 7 luni ale anului exporturi în valoare totală de peste 6,1 miliarde de euro, în scădere cu 2,3% față de perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, citate de Economica.net, pe primele locuri în top, cu cele mai mari exporturi din punct de vedere valoric, se află:

1. SC Automobile Dacia SA

2. SC Ford România SA

3. SC Star Assembly SRL

4. SC Rompetrol Rafinare SA

5. Honeywell Technologies

Valoarea mărfii exportate de primele cinci companii este însă cu 2,3% mai mică, respectiv 6,1 miliarde de euro, față de 6,2 miliarde de euro cu un an în urmă. De asemenea, ponderea celor cinci companii în total exporturi s-a diminuat și ea de la 15,7% la 15%.

În continuare, pe locul șase în top se află SC Continental Automotive Systems SRL, urmat de Flextronics Manufacturing Europe, SC Autoliv România SRL, Liberty Galați SA și Robert Bosch GMBH.

Pe de altă parte, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer cu afaceri în domeniul lemnului a avut printre cele mai mari creșteri ale exporturilor, urcând 14 locuri în top, până pe poziția 35.

sursa: economica.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax