Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Companiile care fabrică produse de calitate inferioară pentru Europa de Est riscă sancţiuni dure

Publicat

cumparaturi

Companiile ce fabrică produse de calităţi diferite, iar cele inferioare sunt meinte pentru pieţele din Europa de Est vor fi sancţionate dur. Comisia Europeană a stabilit un regulament în acest sens. Producătorii în cauză vor fi amendaţi cu cel puţin 4% din cifra anuală de afaceri, iar statele membre UE sunt libere să introducă amenzi maxime mai mari.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, la publicarea regulamentului, că documentul vizează companiile care prin demersurile lor au făcut ca piaţa europeană să nu fie unitară.

Conform raportului asumat cu o lună în urmă de Parlamentul European, în primul rând, există companii care plasează produse de diferite calităţi pe pieţele din Est şi Vest, dar cu acelaşi aspect şi cu acelaşi ambalaj. Uneori sunt şi gramaje diferite.

Astfel, există producători care „plasează produse de diferite greutăţi pe piaţă, dar cu acelaşi aspect şi cu ambalaj similar sau cu diferenţe care nu pot fi distinse de consumator“, arată documentul. La fel, există producători care plasează pe diverse pieţe produse cu arome şi compoziţii diferite, cu un ingredient principal diferit, dar având acelaşi aspect şi acelaşi ambalaj.

În cel mai bun caz, relevă documentul, există nişte mici diferenţe pe ambalaj.

De asemenea, producătorii care vor să-şi inducă în eroare clienţii finali denaturează în timp reţeta unui produs. În momentul lansării pe piaţă, produsele au o calitate, iar apoi, în timp, aceasta se modifică deliberat.

surse: romaniatv.net, adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax