Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Companiile cu peste 100 de angajați ar putea fi obligate să pună la dispoziția salariaților cantine pentru servirea mesei

Publicat

masa populara Companiile cu peste 100 de angajați ar putea fi obligate să pună la dispoziția salariaților cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei, potrivit unei propuneri legislative depusă la Senat.

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 4 octombrie.

„Marile companii practică, de regulă, un program de lucru care acoperă cea mai mare parte a zilei, de la 09.00 la 17.00 sau 18.00. Acest interval se suprapune cu perioada în care organismul are nevoie de un aport alimentar considerabil, care nu poate fi obținut din mâncarea de tip snack sau alt tip de hrană rece. Mulți angajați sar în mod frecvent peste pauza de masă iar lipsa unui loc în care să își achiziționeze o masă caldă este unul din motive”, susține inițiatorul proiectului, deputatul PSD Andrei Valentin Sava, în expunerea de motive.

Potrivit proiectului, orice companie cu peste 100 de angajați, companiile de producție, precum și cele care presupun lucrul în medii solvente și toxice, indiferent de numărul de angajați, sunt obligate să pună la dispoziția angajaților săi cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei, în timpul pauzei de masă, în condiții de igienă și sănătate.

Spațiile special amenajate pentru servirea mesei (sălile de mese și chicinetele) trebuie să fie dotate corespunzător cu utilități pentru depozitarea alimentelor și încălzirea lor.

De asemenea, potrivit proiectului legislativ, angajatorul răspunde de calitatea și siguranța alimentelor comercializate în incinta cantinelor puse la dispoziția angajaților cât și de repararea ori înlocuirea echipamentelor de depozitare și de încălzire a mâncării în cazul defectării acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax