Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Companiile de asigurări cer ca polițele RCA să fie emise pe șofer, nu pe mașină. Măsura ar mări cu 1 milion numărul de potențiali clienți

Publicat

sofer volan

Companii de asigurări de top din România au anunțat că vor lansa o acțiune de lobby pentru modificarea legii privind asigurarea de răspundere civilă auto în așa fel încât răspunderea pe polița RCA să treacă de la automobil, așa cum este în prezent, la șofer. Argumentul principal pentru această acțiune ar fi o responsabilizare a șoferilor și o eficientizare a traficului, devreme ce „șoferii provoacă accidentele, nu mașinile”, susțin asiguratorii.

„Împreună cu mai mulţi asigurători mari vom iniţia un proiect pentru modificare legii RCA.Vom face lobby pentru a trece răspunderea pe şofer. Este nevoie de o schimbare a legii, o normă a supraveghetorului pieţei nu este suficientă”, a declarat recent Iulius Alin Bucşa, preşedintele directoratului Astra Asigurări, pentru capital.ro.

Această măsură ar duce în primul rând la o lărgire a bazei de potențiali clienți pentru polițele RCA, în condițiile în care numărul persoanelor care posedă permis de conducere este mai mare cu aproximativ 1 milion decât cel al autoturismelor înmatriculate în România.

Deşi în Statele Unite există un astfel de sistem, în România nu poate fi aplicat. Normele europene impun ca doar vehiculele să beneficieze de asigurare de tip RCA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bono

    luni, 12.08.2013 at 12:02

    Firmele de asigurari sunt niste HOTI!
    Astept de 2 LUNI ca EUROINS sa-mi plateasca banii pt. o reparatie pe care am facut-o in regie proprie (neacceptand propunerea lor de a-mi repara masina in tufisurile de pe centura) si nici macar nu-mi raspund la e-mail-uri.
    Urmatoarea actiune: o sa-mi iau cel mai scump avocat si o sa-i dau in judecata cerand plata sumei si a dobanzilor, cheltuieli de judecata si onorariul avocatului meu!

    Asa ca FIRME DE ASIGURARI mai uitati de lobby-uri in favoarea cresterii veniturilor si achitati-va de obligatiile pe care le aveti in urma incheierii unei polite de asigurare!

  2. Marcel

    luni, 12.08.2013 at 13:06

    astia sunt nebuni, nu stiu de unde sa mai scoata bani , oricum,firmele de asigurari nu prea platesc cand este vorba de despagubiri, dar bani vad ca se gandesc sa scoata prin toate hotiile care le inventeaza…daca la mine in familie este o masina si suntem 3 persoane care o conducem, sa platim toti 3 asigurare???!! adica in loc de 300 lei pe an sa dam 900 lei, hotilor?? Dar ce, masina o conducem toti 3 deodata??!! Sau in caz de accident veti despagubi pe toti cei ce au asigurari pe masina respectiva??!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax