Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Companiile de transport „Arieşul” şi „Voltrans” majorează tarifele pentru rutele din județ. Consilierii județeni au luat decizia în ședința de joi

Publicat

Compania de transport „Arieşul” SA, care asigură curse în Munţii Apuseni, a încercat de mai multe ori să majoreze tarifele, însă de fiecare dată cererea a fost respinsă de Consiliul Judeţean Alba, pe motiv că preţul unui abonament lunar ar fi fost mai mare decât cel cu care s-ar fi achiziţionat bilete pentru 20 de zile lucrătoare. SC „Arieşul” SA a revenit cu o nouă propunere de majorare a preţurilor, înaintată Consiliului Judeţean spre aprobare. De asemenea, compania „Voltrans”, care transportă pasageri pe rutele rurale din jurul oraşului Sebeş, a solicitat aprobarea unei majorări a tarifelor. Propunerile au fost aprobate de CJ, joi.

Companiile de transport „Arieşul” SA, care asigură traseele în Munţii Apuseni şi SC „Voltrans” SA, ale cărei rute leagă oraşul Sebeş de satele din jur au înaintat Consiliului Judeţean Alba aprobarea unei majorări a tarifelor de la 1 martie 2012.

Astfel, preţul propus de SC „Arieşul” SA pentru un bilet de călătorie pe distanţa 1-5 km este de 3 lei, comparativ cu preţul de 2 lei, valabil până acum şi cu cel de 4 lei propus data trecută şi respins de CJ. Preţul propus pentru un abonament de transport pe distanţa 1-4 km este de 98 lei, cu 12 lei mai mult decât cel valabil în prezent şi cu 10 lei mai mic decât cel propus ultima dată.

Compania de transport „Voltrans” propune, pentru distanţa de 1-3 km, preţul de 3,5 lei, cu 0,5 lei mai mult decât preţul actual, iar, pentru un abonament pe aceeaşi distanţă, preţul propus este de 116 lei, cu 17 lei mai mult decât cel valabil acum.

Aceste propuneri au fost aprobate în şedinţa Consiliului Judeţean, organizată joi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax