Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Companiile nu vor mai putea instala GPS pe mașini, dacă nu au acordul angajaţilor. Se consideră preluare de date personale

Publicat

gps Companiile care instalează pe mașini sisteme de geolocalizare GPS, ca apărare față de un eventual furt, trebuie să găsească alte variante de protejare a bunului sau să aibă acordul celor care susțin drepturile angajaților, un astfel de sistem de localizare fiind considerat că încalcă Legea datelor personale. Atenționarea este inclusă într-un document guvernamental redactat recent.

„Utilizarea sistemului de geolocalizare GPS reprezintă o modalitate de prelucrare de date cu caracter personal, întrucât permite angajatorului identificarea unui angajat, în mod indirect, prin localizarea vehiculului utilizat de către salariatul său, chiar dacă scopul principal al prelucrării este cel al protecției bunurilor societății de eventuale furturi. Prin urmare, societatea care dorește să recurgă la astfel de sisteme de localizare geografică a vehiculelor intră sub incidența dispozițiilor Legii 677/2001″, se arată în document.

Legea 67/2001 reglementează protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Astfel, înainte de instalarea unor astfel de sisteme de supraveghere, angajatorul trebuie să realizeze o evaluare a riscurilor la care se supune activitatea sa, pentru a stabili clar necesitatea utilizării unor astfel de echipamente și să identifice și alte „posibilități de îndeplinire a scopului propus”.

sursa: profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alexandru

    sâmbătă, 09.07.2016 at 09:40

    un subiect absurd.o tara care tinde mereu spre masuri populiste, de stanga, masuri care alunga investitorii si in consecinta distruge viitorul economic.
    cum adica sa intreb soferul daca e de acord sa monitorizez autocamionul meu si marfa clientului?cum adica sunt date personale?cine plateste daca soferul se abate de la traseu, sau nu ajunge la ora stabilita?
    sau cum dovedim ca salariatul a folosit masina firmei in interes personal?chiar anaf solicita documente pt justificarea consumului de combustibil.sistemul de valori politic corect tinde spre penibil.
    cred ca si tahograful tinde sa inregistreze activitatea unui conducator auto.sper sa il desfiinteze .
    in consecinta angajatii pot merge linistiti cu masinile firmei unde vor, iar la birou pot sta relaxati pe fb, ca e viata privata si pot face ce vor.orice numai sa nu incurajam munca.drepturi, peste drepturi.zero obligatii.
    propun si desfiintarea condicei de prezenta, si acest document inregistreaza date personale( ora , data , pontaj etc)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax