Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comparație: Care este cel mai bun iPhone 11 (P)


Publicat

iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max au o grămadă de asemănări, dar – după cum sugerează numele – există și unele diferențe foarte mari între cele trei telefoane Apple.

Te gândești să alegi un iPhone 11 și nu știi pe care? Iată ce trebuie să știi.

Design: La fel ca XS/XR

Apple a păstrat designul de bază pe care l-a introdus odată cu iPhone X, iar toate cele trei modele iPhone 11 sunt aparent identice în ceea ce privește partea frontală cu telefoanele din generația trecută. iPhone 11 este noul XR, iPhone 11 Pro este noul iPhone XS, iar iPhone 11 Pro Max este iPhone XS Max.

Pe scurt, asta înseamnă că aproape tot ecranul este pur și simplu display de la un capăt la celălalt, cu excepția unei crestături mari din partea de sus. Rama este puțin mai groasă pe iPhone 11, dar nu în mod dramatic.

Pe partea din spate, în stânga sus, toate cele trei telefoane au un modul mare și pătrat de camere. În schimb, numărul camerelor din interior variază în funcție de model.

iPhone 11 vine în alb, negru, verde, galben, violet și PRODUCT (RED), în timp ce iPhone 11 Pro și Pro Max vin în gri spațial, argintiu, auriu și o nouă opțiune Midnight Green.

Ca și până acum, modelele Pro au cadru din oțel inoxidabil, în timp ce iPhone 11 este din aluminiu.

Ecran: Aceleași diferențe

Ecranele iPhone 11 au primit unele îmbunătățiri, dar sunt practic aceeași poveste ca anul trecut. Atât iPhone 11 Pro, cât și iPhone 11 Pro Max au ecrane super retina XDR OLED, de 5,8 inci, respectiv 6,5 inci. În timp ce rezoluțiile variază între modele, ambele au aceeași densitate de pixeli de 458 ppi.

iPhone 11 este la mijloc în ceea ce privește dimensiunea de 6,1 inci, dar ecranul LCD lichid Retina HD este mult mai mic la rezoluție, ajungând la 1792×828 (326 ppi).

Camera: Două sau trei?

Fiecare dintre cele trei telefoane câștigă o cameră în plus pe spate față de modelele de anul trecut. Astfel, iPhone 11 vine cu două camere, în timp ce iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max vin cu trei camere.

Pe iPhone 11, asta înseamnă că obții un senzor standard cu unghi larg de 12MP (f /1.8) și un senzor ultra-larg de 12MP (f /2.4). Între timp, Pro și Pro Max vin cu o a treia cameră, un senzor de teleobiectiv de 12MP (f / 2.0) pentru fotografii cu zoom optic de 2x.

Performanța: Toate sunt rachete

Vei găsi noul procesor A13 Bionic de la Apple în toate cele trei telefoane iPhone 11, ceea ce face ca toate aceste telefoane să se simtă super-rapide și extrem de capabile. Toate cele trei modele au și 4 GB RAM în interior, astfel încât toate sunt la egalitate. Iar iOS 13 rulează ca un vis peste tot.

Baterie: Mai scump: viață mai bună a bateriei

Anul trecut, cel mai ieftin model – iPhone XR – a oferit, în mod curios, cea mai bună durată de viață a bateriei din trio. Acum lucrurile stau invers.

iPhone 11 Pro Max este evaluat pentru 20 de ore de redare video, sau cu aproximativ 5 ore mai mult decât XS Max. Între timp, iPhone 11 Pro aterizează la 18 ore de redare video, ceea ce înseamnă cu aproximativ 4 ore mai mult decât iPhone XS. iPhone 11 standard promite până la 17 ore, care este încă cu aproape o oră mai mult decât a promis iPhone XR.

Toate cele trei telefoane oferă capacități de încărcare wireless și încărcare rapidă, dar numai modelele Pro vin în realitate cu încărcătorul rapid de 18W.

Fiecare vine cu 64 GB de standard de stocare internă, dar saltul este mai mare la modelele Pro: până la 256 GB și 512 GB în edițiile mai ieftine, în timp ce iPhone 11 se ridică la 128 GB și 256 GB. Niciunul nu acceptă carduri microSD sau orice alt tip de spațiu de stocare extensibil, ca de obicei.

În ceea ce privește rezistența la apă, toate cele trei modele obțin upgrade-uri: iPhone 11 oferă o rezistență de până la 2m de apă timp de până la 30 de minute, în timp ce versiunile Pro merg până la 4m pentru 30 de minute.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Furtul de puieți din pădure, pedepsit cu închisoarea sau cu amendă. Reguli noi pentru fondurile forestiere, adoptate în Senat

Publicat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, scrie Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, decizională.

Totodată, constituie infracţiune „furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari de la USR, PNL, PSD şi independenţi, mai propune amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

„Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”, se arată în expunerea de motive.

Se instituie un nou principiu care vizează „valorificarea ca lemn fasonat”, măsură ce va fi realizată etapizat şi „permite valorificarea superioară a lemnului, permite ca volumul de lemn care se valorifică şi care se transportă să fie determinat precis prin măsurători pe fiecare piesă şi reduce semnificativ tăierile ilegale prin imposibilitatea emiterii de avize de însoţire a materialelor lemnoase de către operatorul economic atestat care realizează prestaţia”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta calității apei în județul Alba, realizată de Recorder. Două comune au probleme mari, iar în alte 14 nu există rețea

Publicat

Recorder a realizat o hartă a apei contaminate din satele României. În peste 800 de comune ale țării curge apă nepotabilă, fără ca oamenii să fie anunțați, au constatat reporterii publicației. 

În județul Alba, două localități au probleme mari la calitatea apei: Lunca Mureșului și Mogoș, în timp ce în alte 14 comune nu există rețea de apă. 

Conform analizelor efectuate de DSP Alba în 2019, în Lunca Mureșului s-au înregistrat depășiri la indicatorul ”nitrați”.

Mai grav este la Mogoș, unde analizele arată că apa furnizată oamenilor, conform analizelor realizate în 2019, înregistrează depășiri la indicatorii: E.coli, enterococi, bacterii coliforme. Harta unde pot fi văzute toate localitățile din județ este disponibilă AICI

După ce intrați pe link, selectați județul Alba (stânga sus).

Harta nu cuprinde și situația rețelelor mari, cum sunt cele din orașe.

”Prin Legea apei potabile, statul român se obligă să verifice periodic calitatea apei care curge la robinetul fiecărui cetățean conectat la o rețea publică autorizată.

Legea prevede analize periodice ale apei din rețele, realizate atât de operatori (primării sau firme private), cât și de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din fiecare județ. Aceeași lege stabilește parametri de potabilitate a căror depășire este interzisă, acest lucru însemnând că apa poate pune sănătatea oamenilor în pericol.

În zonele rurale, aceste analize impuse prin lege se fac mult mai rar decât la orașe, iar de cele mai multe ori rezultatele nu le sunt comunicate cetățenilor nici măcar atunci când parametrii de potabilitate sunt depășiți.

Am hotărât să facem noi treaba autorităților și am solicitat DSP-urilor din fiecare județ să ne comunice rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural. După o muncă de două luni, am centralizat rezultatele din 1.568 de localități de pe tot cuprinsul țării și am alcătuit o hartă cu toate informațiile, astfel încât fiecare cetățean să poată afla ce fel de apă consumă” au scris cei de la Recorder, într-un articol de investigație.

Rezultatele centralizate de Recorder arată 892 de comune în care s-au înregistrat depășiri la indicatori precum amoniu, nitriți sau bacterii de natură fecală.

Este o situație extrem de gravă, care arată eșecul statului român într-una dintre cele mai importante misiuni stabilite prin Constituție: în loc să-și protejeze cetățenii, le pune sănătatea în pericol.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate