Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Comparator de salarii: Bugetarii își pot compara veniturile cu ajutorul unei aplicații lansate de Federația Solidaritatea Sanitară

Publicat

impozite bani taxe

Bugetarii își pot compara veniturile, pe domenii de activitate și își pot genera singuri fluturașul de salariu.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” lansează Comparatorul salariilor de bază al angajaţilor din sistemul bugetar – un instrument online de evaluare a echităţii stabilirii salariilor lucrătorilor din acest sector bazat pe o analiză comparativă a acestora.

„Având în vedere că în PNNR este prevăzută elaborarea unei noi legi a salarizării, primul obiectiv fiind creşterea echităţii salarizării, Comparatorul salariilor de bază este un instrument deosebit de relevant în acest context, el permiţând evaluarea pe orizontală a echităţii salarizării, făcând posibilă corectarea inechităţilor.

În acelaşi timp, deoarece suntem în perioada elaborării unei noi legi a salarizării, Comparatorul salariilor de bază oferă posibilitatea angajaţilor de-a evalua corectitudinea afirmaţiilor decidenţilor politici în privind echităţii propunerilor pe care le avansează”, se arată într-un comunicat de presă al federaţiei.

Salariile pot fi comparate AICI. De pe pagină trebuie să îți alegi domeniul și să urmezi pașii.

Comparatorul permite o perspectivă „realistă” asupra a ceea ce înseamnă salariile de bază ale angajaţilor din domeniul bugetar şi reprezintă un instrument de analiză „etică”, ce permite oricărui lucrător din domeniul bugetar compararea salariului său de bază cu cel aferent tuturor funcţiile din întregul domeniul bugetar.

„Deoarece Comparatorul salariilor de bază este centrat pe furnizarea dovezilor şi pe analiza obiectivă a datelor, el împărtăşeşte limitele abordărilor bazate pe dovezi, nefiind sensibil la diferitele estimări emoţionale sau la cele cu caracter partizan.

De asemenea, utilizarea CSB permite evidenţierea problemelor, soluţiile rămânând în sarcina celor care participă la decizie”, se mai arată în comunicat, cita de Agerpres.

Platforma Comparatorul salariilor de bază – CSB a fost realizată de echipa Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, proiectul fiind finanţat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax