Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Compartimentul de boli infecțioase al Spitalului din Cugir, OCUPAT TOTAL după creșterea bruscă a numărului de cazuri de COVID

Publicat

În momentul de față la nivelul orașului sunt 22 de cazuri active de COVID-19, dintre care 11 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, fiind practic contacti direcți ai persoanelor depistate anterior. Dintre persoanele active, 10 sunt internate la Spitalul Orășenesc Cugir, iar 12 sunt la domiciliu, a transmis Primăria Orașului Cugir, pe contul de Facebook.

Creșterea bruscă a numărului de cazuri a dus la ocuparea totală a Compartimentului de boli infecțioase a Spitalului Orășenesc Cugir, transformat prin decizia DSP Alba, în secție de tratare a bolnavilor COVID asimptomatici.

Postarea Primăriei Cugir:

”Pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19, autoritățile fac apel la responsabilitatea cugirenilor.
Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit online astăzi, 31 iulie pentru a analiza situația și măsurile care se impun pentru a limita pericolul epidemiologic.

Autoritățile sunt preocupate de faptul că apariția unor noi cazuri ar duce la depășirea capacității de internare a secției COVID. Extinderea ei la nivelul altor compartimente ar însemna blocarea activității medicale pentru celelalte afecțiuni, întrucât nici o altă secție cu excepția celei de infecțioase, nu poate asigura circuite diferite. Este un lucru nedorit, cu efecte negative asupra tuturor bolnavilor non-covid din orașul Cugir.

Autoritățile locale vor relua acțiunile de dezinfectare a blocurilor în care locuiesc persoanele depistate pozitiv și contactii lor direcți, precum și a locurilor intens circulate. Totodată, vor fi alimentate cu dezinfectanți toate dipsenserele montate anterior la intarea în scările de bloc.

CLSU face apel la oamenii din Cugir ca în această perioadă în care se constată o creștere galopantă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus să respecte cu multă strictețe măsurile de protecție și de distanțare fizică.

Comitetul recomandă purtarea măștii inclusiv în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri și stații de autobuz.

Totodată, autoritățile fac apel la persoanele care se întorc din concedii petrecute în țară sau străinătate, să dea dovadă de multă responsabilitate și grijă față de sănătatea celor din jur, luând toate măsurile de protecție care se impun.

Modul în care Cugirul va depăși acest pericol epidemiologic depinde de fiecare locuitor în parte. Așadar, să fim atenți la igienă, să păstrăm distanța fizică, însă să dovedim că suntem mai apropiați ca oricând prin preocuparea pe care o manifestăm pentru cei din jurul nostru”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax