Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Competiţie pentru o excursie în Franţa: Peste 300 de elevi s-au înscris la concursul de cultură generală în limba franceză

Publicat

De Ziua Europei, în 9 mai, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a Concursului de cultură generală în limba franceză „Cultură și civilizație„ organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba.

La prima etapă a concursului, cea pe școală, desfășurată în data de 8 aprilie, au participat 312 elevi din clasele IX-XI, de la 12 licee din cinci localități ale județului Alba. În urma selecției, pentru etapa pe localitate, desfășurată luni, s-au calificat 29 de elevi. În funcție de rezultatele pe care le vor obține la această etapă, se va stabili clasamentul pentru etapa pe județ, ultima din cadrul concursului.

Tot luni a avut loc și premierea câștigătorilor de la etapa pe școală a concursului, aceștia primind din partea organizatorilor diplome și premii constând în cărți, CD-uri și materiale de promovare în limbile franceză și română.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a spus că se bucură de numărul mare al participanţilor la acest concurs. „Este o dovadă a interesului pentru limba franceză și un mod util de a pune în valoare parteneriatul dintre două unități administrative care au interese comune și care colaborează de mai mulți ani, în proiecte și acțiuni concrete. Felicitări elevilor și cadrelor didactice pentru efortul de a cunoaște mai bine civilizația și limba franceză”, a precizat acesta.

Concursul „Cultură și Civilizație” se adresează elevilor din clasele IX-XI din județul Alba și se desfășoară în trei etape eliminatorii: etapa pe școală, etapa pe localitate și etapa pe județ. Testele propuse spre rezolvare elevilor sunt de tip grilă și evaluează cunoştinţele acestora privind geografia, istoria, organizarea administrativă, cultura şi elemente de civilizaţie specifice departamentului la Manche din Franța, cu care județul Alba a încheiat, în anul 2005, un Protocolul de Prietenie şi Cooperare. La etapa județeană a concursului, elevii vor trebui să redacteze, în plus, și un scurt eseu. Toate probele concursului sunt în limba franceză. Câștigătorul locului I pe județ la acest concurs va fi recompensat cu o excursie de o săptămână în Franța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax