Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Complicii evadatului Alexandru Bartuş au fost trimişi în judecată. Cei doi tineri din Alba Iulia riscă până la 7 ani de închisoare

Publicat

complici alba iulia evadat bartus Doi tineri din Alba Iulia, Cristian Moldovan (23 ani) şi Dănuţ Bălan (25 ani) , alături de al treilea inculpat, Nicolae Dedescu, cercetaţi pentru complicitate în cazul infractorului Alexandru Cristian Bartuş, evadat din arestul IPJ Cluj, au fost trimişi în judecată. Tinerii care l-au ajutat pe acesta să se ascundă timp de 12 zile riscă până la 7 ani de închisoare.

Cei doi tineri din Alba Iulia care sunt acuzaţi de favorizarea infractorului, în cazul evadatului Alexandru Cristian Bartuş sunt Dănuţ Bălan (25 de ani) şi Cristian Moldovan (23 de ani). Al treilea inculpat este Nicolae Dedescu, cetăţean din Republica Moldova, coleg de facultate cu Cristian Moldovan.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru favorizarea făptuitorului, Alexandru Cristian Bartuş.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca la sfârşitul lunii februarie şi se află în procedura de camera preliminară. Nicolae Dedescu a fost eliberat, între timp, sub control judiciar, în timp ce Moldovan şi Bălan au fost menţinuţi în stare de arest preventiv. Fapta de care sunt acuzaţi cei trei tineri este pedepsită, potrivit noului Cod Penal, cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

În data de 11 februarie magistraţii Judecătoriei Alba Iulia a decis menţinerea celor trei în arest preventiv: ”În baza art. 204 rap. la art. 203 al. 5 Cod de Procedură Penală respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii D.N., M.C şi B.D., toţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Cluj, împotriva încheierii penale nr. 7/C/A/30.01.2015 a Judecătoriei Cluj-Napoca. În temeiul art. 272 al. 1 Cod de Procedură Penală stabileşte onorariu pentru apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpatul Bălan Dănuţ, în sumă de 100 lei, sumă ce se avansează din Fondul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Cluj – av. Miron Horea. În temeiul art. 275 al. 3 Cod de Procedură Penală obligă inculpaţii contestatori să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de câte 130 lei fiecare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 11 februarie 2015, în lipsa participanţilor”, se arată în minuta postată pe site-ul instanţei de judecată.

Citeşte şi COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj. Cum a ajuns Alexandru Cristian Bartuș să se ascundă în casa de vacanță din Alba Iulia

Dănuţ Bălan este prieten cu fiii proprietarului cabanei din Alba Iulia unde a fost prins Alexandru Bartuş, în 30 ianuarie.

Povestea evadării lui Bartuş a început sâmbătă seara, pe 17 ianuarie. Împreună cu alţi patru inculpaţi, Bartuş a scăpat din sediul Poliţiei Cluj, unde era arestat preventiv pentru furt calificat. El are de executat o pedeapsă de 10 ani în Franţa pentru tâlhărie urmată de decesul victimei. Cei patru au rămas nesupravegheaţi , deoarece un complice şi-a dat foc în celulă. Au reuşit să evadeze din sala de recreaţie a arestului, întrucât gratiile de la geam au fost îndepărtate de muncitorii de la Apă Canal, care au lucrat cu o seară înainte la scoaterea apei din subsolul inundat. Evadaţii au trecut pe lângă birourile SRI Cluj, aflate la etaj, şi au ajuns în strada Traian, de unde drumurile li s-au despărţit.

Conform unor surse din poliţie, Bartuş a mers pe jos circa 30 de minute spre strada Oaşului, din Cluj-Napoca, zona fiindu-i cunoscută deoarece pe 7 ianuarie spărsese o casă acolo. Odată ajuns în zonă a intrat prin efracţie într-o altă locuinţă, furând bani şi mâncare. Până în data de 22 ianuarie, Bartuş s-a aflat în zona Turda- Câmpia Turzii, el fiind originar din Câmpia Turzii. Bartuş a fost găzduit în municipiul Cluj-Napoca timp de patru zile, în perioada 22-25 februarie de către doi prieteni Nicolae Dedescu şi Moldovan Cristian, în locuinţa ultimului de pe strada Cobzarilor.

La acelaşi apartament, Bartuş şi-a vopsit părul blond. Pe 25 ianuarie, Dănuţ Bălan a fost chemat din Alba Iulia şi rugat să-l scoată pe Bartuş din Cluj-Napoca, potrivit declaraţiilor date în faţa procurorilor de unul dintre cei acuzaţi de complicitate.

Bălan a venit cu un Volkswagen şi l-a transportat pe Batruş în Alba Iulia, unde i-a oferit găzduitre până pe 27 ianuarie. De atunci şi până în ziua în care a fost prins, pe 30 ianuarie, Bartuş a stat în casa de vacanţă din zona Miceşti.

Bălan şi Moldovan au antecedente penale. Cristian Moldovan are o condamnare la închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce Dănuţ Bălan a primit tot închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Citește și COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj, printre care și un tânăr din Alba Iulia, ARESTAȚI preventiv. Bartuș, judecat pentru furt

Vezi FOTO – VIDEO: Casa de vacanță de lângă Alba Iulia unde s-a ascuns evadatul din arestul IPJ Cluj. Cine este proprietarul cabanei

Vezi FOTO – VIDEO EVADAT din arestul IPJ Cluj, PRINS de poliţiştii din Alba. Alexandru Bartuş a fost găsit într-o cabană din Miceşti, lângă Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax