Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Compromis: Negocieri pentru aplanarea conflictului dintre firmele implicate în construcția blocurilor ANL din Alba Iulia

Publicat

Situaţia blocurilor ANL din Alba Iulia, de la intersecţia străzilor Detunata şi Nazaret Ilit este discutată în aceste zile de reprezentanţii „Start Construct”, firma subcontractată pentru finalizarea lucrărilor, dar şi de membrii din conducerea „Victor Construct” din Botoşani. Aşa cum menţionam într-un material anterior, în cursul săptămânii trecute, muncitorii „Start Construct” au blocat acccesul pe şantier, motivând că firma moldoveană doreşte să îl preia fără să achite acestora banii aferenţi pe lucrările executate până în prezent. Între timp, negocierile între cele două societăţi au continuat şi se pare că reprezentanţii „Victor Construct” au fost de acord să negocieze.

Patronul „Start Construct” Alba Iulia, Gheorghe Todea ne-a spus că firma „Victor Construct” este dispusă totuşi la anumite compromisuri, iar sâmbătă dimineaţa a avut loc o întâlnire cu aceştia şi cu dirigintele de şantier ANL Alba, pentru a se constata stadiul lucrărilor, modalitatea de a continua investiţia şi achitarea sumelor de bani restante pentru lucrările deja efectuate: „Aceştia ne-au spus până la urmă că vin să recunoască lucrarea şi să stabilim modalităţile de plată. Deocamdată, nu pot să spun mai multe. Astăzi (n.r. – sâmbătă) au venit o parte dintre reprezentanţii <Victor Construct> şi ne-au spus că alţii vor veni luni, pentru a decide modalitatea de plată”, ne-a declarat Gheorghe Todea.

Acesta a precizat că discuţiile vor continua şi în zilele următoare. Reamintim că firma „Start Construct” din judeţul Alba, aparţinând omului de afaceri Gheorghe Todea, a desfăşurat lucrări, din toamna anului trecut, la trei blocuri ANL pe strada Detunata, prin subcontractare, respectiv finalizarea structurilor din beton începute de „Victor Construct” Botoşani, deţinută de Victor Mihalachi, câştigătoarea licitaţiei. Potrivit declaraţiilor lui Todea, societatea din Botoşani nu le mai recunoaştea o parte din lucrările desfăşurate până în prezent şi refuza să le achite contravaloarea lor, de aproximativ 19 miliarde lei vechi. Firma de construcţii din Alba a fost subcontractată pentru a realiza finisajele şi acoperişul pentru cele trei blocuri. De anul trecut şi până în prezent, muncitorii de la „Start Construct” au realizat acoperişul, finisajele exterioare şi au pus geamuri la încăperi, lucrările fiind blocate în stadiul de finisaje interioare, din cauza întârzierilor de plată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax