Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Computerul tău poate produce monedă virtuală fără acordul tău. Cum poți afla dacă faci bani pentru alții

Publicat

Unele dinre site-urile pe care le accesaţi vă pot afecta piesele calculatorului sau chiar mări factura la electricitate. Este vorba de portaluri care folosesc resursele calculatorului pentru producerea unor monede virtuale. Doar în câteva zile, în România au fost descoperite zeci de astfel de adrese web care erau folosite pentru a produce bani.

Un astfel de site pune pune stăpânire pe procesorul calculatorului şi îl face să ruleze la capacitate maximă. Prin urmare, gradul de uzură crește de 2 sau 3 ori. De asemenea, dacă folosiți resursele intens pentru generare de monedă virtuală, practic consumați mai mult curent electric.

Vestea bună este că ne putem da seama imediat dacă cineva ne folosește calculatorul ca să-şi producă monele virtuale: pc-ul, calculatorul, telefonul mobil va începe să funcționeze mai greu.

Trebuie să verificaţi toate paginile deschise şi să le închideţi pe rând, până o identificaţi pe cea nocivă. Zilnic, în România sunt descoperite 30 de astfel de site-uri.

Potrivit Digi24, între 100 și 200, 250 de site-uri minau criptomonede în acest fel. Printre ele se numără şi site-ul unor instituţii publice, cât şi pagina aeroportului din Craiova. De cele mai multe ori, utilizatorii habar n-au că se fac bani buni de pe urma lor.

 

Într-o lună, un singur calculator care minează monede poate să producă până la 400 de dolari. În momentul de faţă, nu există o lege care să-i pedepsească pe cei care folosesc astfel de sisteme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax