Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comuna Ciugud, exemplu de bune practici pentru o localitate din Germania. Ce proiecte vor fi preluate din ”comuna smart”

Publicat

O parte dintre soluții de tip „smart village” implementate la Ciugud vor fi folosite ca model de bune practici de Districtul Prignitz.

O delegație a Districtului Prignitz, Landul Brandenburg, din Republica Federală Germania, s-a aflat, luni, într-o vizită de lucru la Ciugud. Delegația, condusă de către președintele districtului Torsten Uhe și însoțită de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a fost primită de către primarul Gheorghe Damian, scriu reprezentații comunei pe Facebook. 

Discuțiile dintre echipa Primăriei Ciugud și oficialii germani au fost axate pe schimbul de bune practici în domeniul digitalizării. Astfel, delegația a vizitat și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, unde a participat la simulare unei ore interactive și i-a fost prezentat modul de predare abordat la nivelul școlii.

Partenerii germani au aflat și cum a fost construit conceptul „Ciugud Smart Village” și ce soluții au fost implementate la nivelul comunei pentru digitalizarea serviciilor publice, a educației sau pentru reducerea consumului de energie și protejarea mediului înconjurător.

În urma acestei întâlniri bilaterale, s-a stabilit că proiectele de la Ciugud vor fi folosite ca exemple de bune practici de către Districtul Prignitz, au mai anunțat reprezentații primăriei pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax