Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comuna Mihalţ trece în circumscripţia Judecătoriei Blaj, pentru decongestionarea activităţii instanţei din Alba Iulia

Publicat

În şedinţa de miercuri a Guvernului, a fost aprobată modificarea circumscripţiilor unor judecătorii şi ale parchetelor de pe lângă acestea. În cazul judeţului Alba, comuna Mihalţ va trece în circumscripţia Judecătoriei Blaj, pentru decongestionarea activităţii instanţei din Alba Iulia.

Aceste măsuri au fost luate în urma adoptării de către Parlament a Legii nr. 148/2011 privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea, intrată în vigoare la 22 iulie 2011, prin care s-a impus modificarea circumscripţiei în care sunt arondate comunele care aparţineau de judecătoriile şi parchetele de pe lângă acestea înainte de desfiinţare, în vederea preluării cauzelor de competenţa teritorială a instanţelor desfiinţate. Totodată, s-a aprobat rearondarea localităţilor şi pentru alte instanţe cu volum mic de activitate care, deşi nu se desfiinţează, pot prelua din competenţa teritorială şi, implicit, din încărcătura mare a altor instanţe, în special a celor reşedinţă de judeţ.

În Alba, jurisdicţia Judecătoriei Blaj va creşte prin preluarea activităţii aferente comunei Mihalţ, arondată până acum Judecătoriei Alba Iulia.

Contextul este dat de reorganizarea instanţelor şi parchetelor cu volum mic de activitate, în vederea echilibrării volumului de muncă şi a eliminării supraîncărcării instanţelor şi parchetelor, cerinţe care se regăsesc constant în Rapoartele Comisiei Europene privind România.

Hotărârea de Guvern se va aplica începând cu 1 noiembrie 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax