Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comuna Ohaba, fără apă de zile întregi, în plină caniculă. Primarul Adrian Mihălțan cere APA CTTA să decolmateze izvoare mai vechi

Publicat

Comuna Ohaba, fără apă de zile întregi, în plină caniculă. Mai mulți cititori Alba24 au transmis că la robinetele oamenilor din zonă nu a mai curs apă de vineri, 19 iunie. 

În zona respectivă locuiesc foarte mulți oameni în vârstă, care nu se pot descurca.

”De ce compania de apă oprește furnizarea de apă potabilă în timpul caniculei în comuna Ohaba.

Această companie a sistat furnizarea fără nici un motiv întemeiat sau anunț prealabil și fără a suplini alimentarea apei cu cisterne mobile pentru asigurarea necesarului minim de apă în comună.

Din data de 19.06.2024, apa a fost sistată până ieri, 24.06.2024, fără niciun fel de scrupule, în condițiile în care vremea a fost caniculară, cu temperaturi de peste 34 de grade la umbră.

Credeți că este posibil să faceți un reportaj despre modul în care compania își bate joc de abonați? Am trimis inclusiv o sesizare astăzi pe site-ul companiei în care am reclamat cele de mai sus și în acest moment aștept un răspuns oficial.

Consider că este inuman ca aceste lucruri să se întâmple în secolul XXI” a transmis cititorul Alba24.

Primarul comunei, Adrian Mihălțan, a confirmat situația și spune că a cerut explicații oficiale de la reprezentanții furnizorului, APA CTTA.

El a declarat că marți, compania a promis furnizarea apei timp de trei ore, dar în aceste condiții a fost alimentată doar partea de jos a comunei, iar apa nu a ajuns și la cei care au gospodării în partea mai înaltă.

Ce spune primarul din Ohaba

Potrivit lui Mihălțan, pentru a fi alimentată comuna, rezervoarele de 300 de metri cubi (în total) trebuie umplute, apoi apa ajunge prin cădere la oameni.

Doar că acum acestea sunt goale.

”Având în vedere situația dificilă în care se află cetățenii comunei Ohaba de peste 5 zile, ce a creat un prejudiciu important drepturilor contractuale ale cetățenilor, cetățeni aflați în imposibilitatea gestionării situației, datorită vârstei înaintate (de a-și procura din surse proprii apa), menționez că situația este agravată de anotimpul călduros de vară.

Vă solicităm să soluționați aceste probleme și să ne transmiteți în scris ce măsuri vor fi luate pentru remediere.

Doresc să precizez că nu a existat și nu există nici un fel de acord al cetățenilor comunei de a f branșați pentru ca ulterior să fie stabilit un program anume de furnizare a apei potabile de către APA CTTA Alba, decât în cazuri excepționale și pe perioadă cuantificată în ore.

Comuna Ohaba are posibilitatea de a mai capta apă potabilă din cele 4 izvoare existente în satul Ohaba, unde sunt instalate pompe (stație clorinare) pentru a colecta apă în bazinul de distribuție.

Vă rugăm să ne sprijiniți în vederea decolmatării acestor surse de apă” a transmis primarul, furnizorului de apă.

Izvoarele despre care vorbește primarul alimentau în trecut comuna.

Probleme mari cu apa sunt și în alte zone ale județului, cum sunt Roșia de Secaș, Ungurei, dar și altele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax