Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat al deputatului Radu Tuhuț: Peste 180.000 de angajați, majorări cu 200 de lei ale salariilor în urma scutirii de taxe

Publicat

Peste 180.000 de salariați cu salariul minim au beneficiat de majorarea voluntară cu 200 de lei, în urma aplicării soluției PSD de scutire de taxe pentru această sumă.

Una dintre măsurile din Programul Sprijin pentru România adresată în special salariaților cu venituri mici din mediul privat prevedea o scutire de taxe pentru suma de 200 de lei.

Scopul acestei scutiri de taxe a vizat creșterea voluntară a salariului, cu această sumă, pentru angajații cu salariul minim.

A fost o măsură adresată țintit oamenilor care muncesc dar au venituri mici, ca un sprijin față de creșterea prețurilor la alimente și energie.

Aceste politici trebuie continuate prin implementarea, chiar de la 1 ianuarie 2023, a salariului minim european.

În plus, peste 230.000 de angajați din domeniul agriculturii și industriei alimentare, au beneficiat de creșteri de salarii ca urmare a stabilirii salariului minim la 3.000 de lei pentru acest sector.

Salariaților din acest sector le-au fost acordate mai multe facilități:

– Scutirea de la plata impozitului pe venit de 10%;

– Scutirea de plata Contribuției pentru Asigurările Sociale de Sănătate (CASS)de 10%;

– Reducerea cu 3,75 puncte procentuale a Contribuției pentru Asigurările Sociale (CAS – pentru pensie). E vorba de cota care se direcționa în Pilonul II. Astfel CAS scade de la 25% la 21,25%;

– Reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă (CAM) de la 2,25% la 0,27%. (Nivelul de 0,27% reprezintă partea care se virează la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale).

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    marți, 20.09.2022 at 11:23

    Fara PROPAGANDA ta MINCINOASA, ce se Facea PSD-ul ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax