Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat al senatorului Călin Matieș (PSD): După ce a distrus Agricultura României, ministrul PNL fuge cu coada între picioare!

Publicat

De 2 ani de zile spun că la cârma Agriculturii românești nu ai cum să aduci pe unul de la coada pisicii. Acum s-a dovedit că am avut dreptate. După ce a distrus sistemul de irigații și de subvenții, după ce a închis abuziv și total prostește Cooperativa de stat Unirea (înființată de Ziua Națională, chiar de la Alba Iulia), după ce i-a mințit pe toți legumicultorii că le va da subvențiile de secetă și nu a făcut-o nici până astăzi… peste noapte s-a trezit și incompetentul de Adrian Oros că este dezastru la Ministerul Agriculturii și pleacă!

Doar că nu își ia și acoliții după el…Ăia rămân. Mai ales cei de la ANSVSA, care nu au fost în stare să țină mistreții sub control, iar acum omoară sute de mii de porci din ferme și gospodării sub pretextul gripei porcine africane! Și le mai și interzice țăranilor să crească și să înmulțească porcii în gospodăriile lor…

După PNL POTOPUL! După ce a îngropat Agricultura României, azi noapte, după ce s-o fi amețit bine, ministrul PNL Adrian Oros a început să spună adevărurile pe care eu le spun de 2 ani de zile:

“Pentru Premierul Florin Câțu (Cîțu – n.r.), agricultura si industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins nici un proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. „Nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți.” – citat din Adrian Oros, în noaptea de 27-28 septembrie 2021…

Sau, mai pe românește, PNL a distrus Agricultura de 2 ani de zile, iar acum ministrul agriculturii spune adevărul, după un pahar în plus, probabil… Și își dă demisia din cauza propriei sale incompetențe… Mai încălzește pe cineva acum!? Doar întreb, nu dau cu parul…

Senator de Alba Călin Matieș (PSD)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. clau

    miercuri, 29.09.2021 at 13:41

    Caline uiti de restul de 30 ani in care ministerul a fost condus de PSD

  2. Dop

    joi, 30.09.2021 at 10:14

    Domnule senator dvs si dl deputat de PSD Tuhut sunteti de praf …fara suparare. PSD Alba e un fel de alifie pe baza de coada soricelului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax