Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Alin Ignat: Doi ani de mandat la muncă, în Parlament ca deputat liberal de Alba, cu decență, seriozitate și cu rezultate

Publicat

Doi ani de mandat în Parlament, ca deputat liberal de Alba, înseamnă aproape 100 de inițiative legislative, din care 28 au devenit literă de lege, și zeci de amendamente aprobate sau aflate în dezbatere parlamentară. 

Câteva repere concrete:

Am făcut lege din bunul simț – Legea priorității pentru femeile gravide și familiile cu copii sub 5 ani – prioritate la orice ghișeu sau casă de marcat din România, locuri de parcare dedicate în toate parcările publice și private.

Am dublat perioada concediului de acomodare plătit, de la 1 an la 2 ani, pentru persoanele care adoptă un copil.

Am dublat durata permiselor de ședere pentru lucrătorii străini, de la 1 an la 2 ani – solicitare a mediului privat din Alba.

Am acordat condiții speciale de muncă personalului tehnic din cadrul unităților de producție ale minelor de minereuri – pensii mai mari pentru peste 2000 de locuitori din Țara Moților.

Am eliminat drumurile inutile pentru obținerea cazierului judiciar – acum poate fi obținut online.

Am adus bani în comunitățile din Alba, prin amendamente la Legea bugetului.

Am facilitat pensionarea cu doi ani mai devreme, fără penalizare, pentru locuitorii din Aiud, Ocna Mureș, Livezile, Lopadea Nouă, Unirea, Noșlac, Hopârta, Fărău, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bistra și Sălciua.

Am obținut creșteri de salarii pentru personalul de conducere din școli și pentru angajații Caselor Județene de Pensii.

Am reușit eliminarea plafoanelor aberante pentru plățile cash.

Am stabilit cadrul interoperabilității bazelor de date ale instituțiilor statului, care va permite ca nicio instituție să nu mai poată solicita copii și documente pe care statul deja le are pentru că el însuși le-a emis.

Am eliminat dubla impozitare a veniturilor încasate de cetățeni de la fondurile de pensii administrate privat.

Am deschis prin lege curtea fiecărei școli din România, pentru tinerii care vor să facă mișcare în afara programului școlilor.

Am instituit, pentru prima dată în România, Planul Național de prevenire și combatere a cancerului.

NU am votat Ordonanța 16, care a crescut taxele pentru mediul privat și am luptat, cu succes, alături de colegii liberali din Alba, împotriva noilor creșteril de taxe cerute de PSD.

Sunt proiecte care vor însemna:

Indemnizații pentru creșterea copilului majorate și predictibile pentru familiile din România, raportate la salariul minim pe economie.

Eliminarea taxei pe boală pentru concediile de risc maternal, prenatale, postnatale și de îngrijire a copilului bolnav.

Concediu de creștere a copilului cu durata de 3 ani, în loc de 2 ani, în cazul copiilor născuți prematur.

Concedii medicale ale angajaților plătite integral de stat și nu de către angajator.

Eliminarea suprataxării contractelor part-time și revenirea la impozit pe dividende de 5%, în loc de 8%.

Am fost constant lângă comunitățile locale din Alba, cu sprijin și soluții eficiente la problemele punctuale ridicate de primarii liberali.

Am susținut cauza liberală, în bătăliile politice din studiourile televiziunilor naționale, în sute de emisiuni, într-o perioadă deloc confortabilă pentru guvernarea de coaliție.

Sunt membru PNL de 18 ani, cu valori și principii neschimbate de când mă știu, cu activitate raportată întotdeauna la comunitate. E firul conducător de la care nu mă abat și care nu se clatină, indiferent de vremuri, indiferent câți vin sau pleacă.

Nu știu cum merg unii la odihnă în Parlament, la câtă treabă este de făcut. Pentru mine, singura abordare corectă în serviciul public e munca făcută cu seriozitate. Pe mine acolo mă găsiți. Așa cum mă știți.â

Vă mulțumesc pentru încrederea că nu suntem toți la fel! Continuăm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. Graba electorală

  luni, 18.03.2024 at 10:01

  A început campania sau ora de povești ?

 2. Mircea

  luni, 18.03.2024 at 10:29

  Cum nu vi tu Țepeș doamne…..
  Ui la el ce față de inctdere in ce spune are. Ferasca Dumnezeu draguțu ca așa o si dice popru roman dupe cum aleg fețele astea

 3. pilu

  luni, 18.03.2024 at 12:34

  Ordonanţa 16 nu, că aşa a vrut PNL-ul, dar celelalte prostii nocive ale PSD-ului cu voturile cui au trecut ? Oricum, cred că naşul mu mai poate să te susţină şi acum pe un loc eligibil. Sau mai şti ?

 4. Miti

  luni, 18.03.2024 at 15:50

  Îți mai treb.un mandat!Marș la crașmă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax