Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Alin Ignat: Nu voi vota, ca deputat liberal de Alba, creșteri de taxe care sufocă mediul privat și distrug economia

Publicat

Cine propune creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10% să prezinte public studiul de impact care îi arată că au crescut încasările din impozit pe dividende când a fost majorată taxarea de la 5% la 8% prin OG 16. 

Informațiile pe care le am din piață, din discuțiile cu angajatori din județul Alba, cu reprezentanți ai firmelor de contabilitate, îmi spun că DIMPOTRIVĂ, antreprenorii nu mai scot dividende, deci NU mai plătesc acest impozit.

În aceste condiții, ce om cu capul pe umeri poate considera că o nouă majorare a impozitului pe dividende va crește colectarea?!

De asemenea, cine propune creșterea TVA în Horeca, de la 9% la 19%, după ce a fost majorată o dată anul trecut, prin OG 16, de la 5% la 9%, să prezinte studiul de impact care îi arată că aveam o colectare mai bună pe TVA de 19% în Horeca, decât pe cota de 5%.

Toți banii scoși la lumină prin TVA-ul de 5% aplicat în Horeca – un domeniu predispus, din păcate, la evaziune fiscală, dar și puternic afectat de pandemie – riscă să fie împinși în economia neagră prin măsuri lipsite de orice logică sau argumente solide.

Economiile la buget și respectarea țintei de deficit se realizează prin eficientizarea aparatului bugetar extrem de încărcat, prin eficientizarea cheltuielilor statului cu salarii, indemnizații și prime nesimțite, cu tot felul de vouchere, cu deplasări scumpe și nejustificate ale unor funcționari sau demnitari ai statului. Nu mă poate convinge nimeni că mediul privat trebuie să fie întotdeauna cel care suportă nota de plată a incompetenței unui ministru de finanțe care nu a fost în stare să întocmească un buget în mod corect și a adus haos în economie. Pentru că asta a făcut ministrul PSD Câciu la Ministerul de Finanțe.

Am plătit salarii, taxe și impozite în mediul privat, știu exact cu ce se confruntă angajații și angajatorii din acest sector, de aceea am obligația, ca deputat liberal de Alba, să acționez întotdeauna de partea oamenilor. Și nu mă abat de la asta.

O spun pe românește, de câte ori este nevoie: nu voi vota sub nicio formă astfel de creșteri de taxe care sufocă mediul privat și în final, distrug economia, afectând toți cetățenii.

Nu mă interesează cine le propune. Să fie limpede, din capul locului.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 18.07.2023 at 16:06

    Cocoşelule, stai blând, Că nu tu hotărăşti când trebuie să ridici mâna. Alţii stabilesc asta. Te-ai molipsit de la naşu? Tot unul ca tine, gură bogată, ş-atât. Te vom urmări să vedem cum te faci de bahulă. Pe curând.

  2. Pepe

    marți, 18.07.2023 at 22:00

    Dacă ai plătit impozite si taxe în mediu privat,înseamnă că ai firme și aș vrea să știu cine se ocupă de ele?Parlamentarii au voie să dețină firme?Așa da interes,nu că aș fi de acord cu maj.de tx.!

  3. Adrian Geamanu

    joi, 20.07.2023 at 22:41

    Populism ieftin moncher, Bumbu vostru qre salariu de 10 000 euro si tu ai votat asta iar acum strigi ca trebuie micsorate salariile si primele. De ce nu initiezi un proiect de lege pentru aceasta? si cu dl Roman ? Populisti din PNL si atat ca si cei din PSD.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax