Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Alin Stanciu, PSD Alba: Creșă în cartierul Tolstoi – proiect din programul nostru la Primăria Alba Iulia


Publicat

Alba Iulia are nevoie de majorarea numărului de locuri la creșe, prin înființarea unora noi, astfel încât părinții să își poată reîncepe cu inima împăcată serviciul, după încheierea concediului de creștere a copilului.

În Alba Iulia, există doar trei creșe, în cartierele Ampoi și în Cetate, cu doar 165 de copii. Din păcate, locurile la creșele din municipiu nu au fost niciodată suficiente. Spre exemplu, la înscrierile din vara acestui an, peste 130 de copii au fost au fost respinși. Astfel de situații, din păcate, nu sunt singulare și cu toate acestea în timp nimic nu s-a schimbat. Neglijența administrativă a pus părinții într-o situație imposibilă, fiind nevoiți să se îngrijească și de copii și să își vadă, în același timp, și de serviciu.

În cartierul Tolstoi se află o clădire dezafectată care, odinioară, pe vremea când în municipiu funcționa sistemul centralizat de încălzire, avea destinația unei ”centrale termice”. În jurul ei regăsim un mic spațiu verde, dar și un tobogan, un balansoar, o hintă și câteva băncuțe. Zona este liniștită, lipsită de trafic și corespunzătoare pentru funcționarea unei creșe.

În programul nostru pentru următorii patru ani se regăsește transformarea acestei clădiri în creșă, având în vedere numărul relativ mare de copii din cartier, nevoia resimțită de familiile tinere și, de asemenea, necesitatea unor astfel de obiective la nivel de municipiu.

Din echipa de consilieri locali ai PSD Alba Iulia fac parte 5 profesori și alți 16 oameni care înțeleg cât de importantă este oferirea serviciilor de educație timpurie. Consiliul local asigură, potrivit competențelor sale, condițiile materiale și financiare necesare pentru buna funcționare a instituțiilor și serviciilor publice de educație – precum creșele – de sub autoritatea sa.

De asemenea, este necesară o direcție a primăriei numită Direcția Generală a Creșelor care să coordoneze întreaga activitate a creșelor de pe raza municipiului. Totodată, sugerez părinților din Alba Iulia să se constituie într-un grup/asociație deoarece au mai multe șanse ca vocea lor să fie ascultată.

Alin Stanciu,

Candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia

Pentru un oraș prosper!ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii discută miercuri la București alianțele locale pentru primării și consilii județene. Cum se poziționează față de PSD

Publicat

p

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a analiza rezultatul alegerilor locale şi pentru a stabili politica de alianţe la nivelul consiliilor locale şi judeţene, inclusiv faptul că liberalii nu vor negocia cu PSD.

Pentru situația de la Alba Iulia, aceasta înseamnă că liberalii vor avea o fereastră mai îngustă de negociere cu USR PLUS pentru formarea unor majorități și obținerea măcar a unui post de viceprimar.

De altfel, potrivit lui Traian Băsescu, miercuri ar urma deja să aibă loc o întânire între liderul PNL Ludovic Orban şi cel al PMP Eugen Tomac. La Iaşi, liberalii au invitat deja la discuţii formaţiunile de dreapta.

În ceea ce priveştre  rezultatul alegerilor locale, liderul partidului, premierul Ludovic Orban, declara marţi seară că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%.

Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind câștigate PSD.

Sursă: Universul.net

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trei lideri ai PSD Sălaj, confirmați cu COVID. Cu o zi înainte se întâlniseră cu Ciolacu la un eveniment electoral

Publicat

Trei lideri ai PSD Sălaj au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi au ajuns în spital. Aceștia s-au întâlnit vineri, înaintea alegerilor locale, cu Marcel Ciolacu. 

Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, vicepreședintele PSD Zalău și fostul prefect Florin Florian s-au testat pentru coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive.

Primul care s-a simțit rău a fost președintele CJ Sălaj, sâmbătă, apoi apoi au urmat ceilalți doi.

Cu toții s-au întâlnit vineri, cu o zi înainte de apariția primelor simptome, cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu, la miting electoral în Zalău.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea în Alba și în alte județe din țară până vineri. Trei zile de ploi torențiale

Publicat

Alba, dar și alte județe din țară se află până vineri 2 octombrie, sub un cod portocaliu de vreme rea. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00 se vor semnala ploi abundente.

De asemenea,în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câte locuri pentru pacienții cu COVID-19 mai sunt în spitalele din Alba. În județ sunt 496 de cazuri active

Publicat

Reprezentanții DSP Alba au anunțat că în spitalele din județ mai sunt libere doar 43 de locuri destinate pacienților COVID. 

”În prezent la nivelul județului Alba avem 193 persoane pozitive covid 19 internate în unități sanitare și un număr de 43 de locuri disponibile. Dacă va fi nevoie spitalele vor suplimenta locurile destinate covid 19” au transmis reprezetanții institituției.

De menționat că pe lângă cei din spitale, alți 303 bolnavi cu simptome ușoare sau asimptomatici sunt în izolare la domiciliu (din totalul de 496 de cazuri active).

Cea mai grea situație este la Alba Iulia, unde locurile din Spitalul Județean Alba sunt ocupate de pacienți cu simptome medii, grave și foarte grave.

Sunt 48 de locuri la secția de infecțioase și 8 la ATI, toate în prezent ocupate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate