Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Beniamin Todosiu, USR PLUS: UM Cugir trebuie să devină competitivă prin tehnologizare, diversificarea și produse noi


Publicat

Beniamin Todosiu (USR PLUS): UM Cugir trebuie să devină competitivă pe piață prin tehnologizare, diversificarea produselor și includerea unor produse noi în portofoliu.

”Deputatul USR PLUS de Alba, Beniamin Todosiu, a susținut, miercuri, în Parlamentul României, o declarație politică privind industria națională de apărare.

Parlamentarul a subliniat faptulă că industria națională de apărare este la limita supraviețuirii, iar acest lucru este datorat lipsei viziunii și strategiei, la care se adaugă deciziile politice haotice.

Deputatul Beniamin Todosiu a prezentat exemplu unei decizii a ROMARM de a construi o nouă fabrică în comuna Șimian, care să asambleze noile pistoale cu care vor fi dotați polițiștii români. „De ce nu este folosită și retehnologizată una dintre unitățile de producție deja existente de la Plopeni sau de la Cugir, companii cu tradiție în producerea de armament? A fost fundamentată această decizie?

Putem merge atât de departe încât, pentru orgoliul politic, să înființăm o nouă companie de stat, care să moară după finalizarea contractului pe care îl va avea pentru dotarea Poliției Române?” a întrebat deputatul USR PLUS, Beniamin Todosiu.

Vă prezentăm declarația politică a deputatului USR PLUS BeniaminTodosiu:

„Stimate domnule/doamnă președinte de ședință,

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi vizează un subiect extrem de important: Industria națională de apărare

Companiile din industria națională de apărare, ca de altfel majoritatea companiilor de stat românești, se luptă să supraviețuiască. Lipsa viziunii și strategiei, managementul fără performanță, deciziile politice haotice și firmele căpușe care le sug resursele nu le oferă companiilor de stat nicio perspectivă în economia concurențială.

Cum putem face performanță când în posturi cheie din companiile de stat sunt promovați, de ani de zile, lipitorii de afișe și yesmenii politici? Fiecare partid, care s-a perindat la putere, și-a folosit companiile de stat ca sinecuri pentru camarila de partid. Apoi avem căpușele care sufocă companiile de stat. Firmele căpușe, bine înșurubate în zona politică, sug fondurile publice care ar trebui să ajungă în retehnologizarea și dezvoltarea companiilor de stat.

Am văzut recent, la moțiunea de cenzură împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, un atac orchestrat al acestor găști de abonați la banul public. Sunt disperați că Năsui și ceilalți miniștri USR PLUS sunt deciși să închidă robinetele prin care se scurg în buzunarele acestor băieți deștepți banii publici. Sunt disperați pentru că fără aceste fonduri pe care le sug din buzunarele românilor, firmele lor se vor stinge, la fel cum moare o căpușă, care nu se mai poate hrăni parazitar. Iar PSD, dragi colegi, a apărat și va apăra acest sistem pentru că a beneficiat din plin în ultimii 30 de ani de căpușarea și politizarea instituțiilor de stat.

Revenind la industria națională de apărare, vă spun că are nevoie de o strategie coerentă, de viziune și de management performant. Spre exemplu, miile de oameni care lucrează încă în industria de apărare nu pot înțelege decizia ROMARM de a construi în comuna Șimian, din Mehedinți, o nouă unitate de producție pentru a asigura contractul de asamblare a noilor pistoale cu care vor fi dotați polițiștii români.

De ce nu este folosită și retehnologizată una dintre unitățile de producție deja existente de la Plopeni sau de la Cugir, companii cu tradiție în producerea de armament? A fost fundamentată această decizie? Putem merge atât de departe încât, pentru orgoliul politic, să înființăm o nouă companie de stat, care să moară după finalizarea contractului pe care îl va avea pentru dotarea Poliției Române?

Stimați colegi, companiile din industria de apărare se mențin cu greu pe linia de plutire, într-o piață care impune randament maxim și produse de calitate. Vă dau exemplul Uzinei Mecanice Cugir, o companie cu tradiție pentru județul Alba, care, în anii săi de glorie, susținea economic mii de familii din Cugir, Sebeș, Alba Iulia și din comunele limitrofe.

Dacă în 1989, compania avea peste 18.000 angajați, în prezent mai are doar aproximativ 1000 de salariați. UM Cugir este exemplul clasic al modului în care au decăzut companiile românești în lipsa unei strategii coerente pentru industria din România.

Uzina Mecanică Cugir și toate companiile din industria de apărare pot avea viitor, însă au nevoie de o strategie clară de dezvoltare și de un management performant și inovativ. De asemenea, la fel ca și toate companiile din industria românească de armament, UM Cugir trebuie să devină competitivă pe piață prin tehnologizare, diversificarea produselor și includerea unor produse noi în portofoliu.

În concluzie, stimați colegi, vă rog să analizăm cu luciditate și seriozitate situația industriei de armament și să începem să sprijinim Guvernul pentru a realiza un plan serios de relansare și reziliență în acest sector.

În calitate de membru al Comisiei de Politică Economică, Reformă și Privatizare din Camera Deputaților,voi milita pentru realizarea unei strategii naționale coerente pentru întreg sectorul industriei de armament, o strategie care să dezvolte și să relanseze companiile cu tradiție. „Revoluția bunei guvernări” înseamnă viziune, măsuri corecte și echilibrate, management performant și oprirea sifonării banului public.

Vă mulțumesc!”, a declarat într-un comunicat de presă, deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. NELUTU

  miercuri, 17.03.2021 at 14:51

  TREBUIE SA IA ATITUDINE UN TANAR PARLAMENTAR ASUPRA SITUATIEI A DOUA FABRICI DIN CUGIR CU APROX 2000 ANGAJATI.CEI CARE CONDUC (SAU AU CONDUS)CELE DOUA FABRICI DIN CUGIR NU AU ARATAT DECAT OBEDIENTA FATA DE CONDUCEREA MINISTERULUI ECONOMIEI SI A COMPANIEI ROMARM PENTRU PASTRAREA CAT MAI MULT TIMP A „LOCULUI CALDUT”, RESPECTIV A FOTOLIULUI DE DIRECTOR GENERAL AVAND CA OBIECTIV DOAR „UMPLERERA BUZUNARULUI”, MASINA LA SCARA, PLIMBARI INUTILE PE LA TARGURI INTERNATINALE SI COLECTIONAREA DE AMANTE/ANGAJATE ALE SOCIETATII.
  UNDE SUNT LUARILE DE POZITIE ALE DIRECTORILOR FATA DE CONSTRUIREA UNEI NOI FABRICI IN MEHEDINTI/SIMIAN AVAND OBIECT DE ACTIVITATE IDENTIC CU CEL AL FABRICII DE ARME (ARMAMENT DE INFANTERIE).UNDE ESTE POZITIA SINDICATULUI INCASATOR A ZECI DE MII DE LEI/LUNAR DIN SUDAREA ANGAJATILOR?

 2. pilu

  joi, 18.03.2021 at 18:56

  Asa-i cand conduc securistii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Grecia și-a redeschis granițele pentru turiști. Ce reguli trebuie respectate

Publicat

Grecia și-a deschis granițele pentru călătoriile neesențiale, în anumite condiții. 

Condiţia prealabilă este ca turiştii să fie vaccinaţi complet, să aibă anticorpi sau să dețină un test PCR actual cu rezultat negativ.

Unii dintre cei sosiţi pot face obiectul testării aleatorii.

Actele medicale trebuie traduse în limba engleză.

Pe lângă condițiile prealabile, mai există câteva reguli care trebuie respectate:

 • purtarea măștii interior / exterior, inclusiv când se deplasează cu automobilul si nu sunt familie;
 • maxim 3 persoane în autoturism, dacă nu sunt familie;
 • maxim 3 persoane în momentul deplasării în aer liber;
 • interval de circulație liberă 05.00 – 21.00;
 • cumpărături în magazine nealimentare numai cu programare și într-un interval de maxim 3 ore;
 • este permisă circulația persoanelor numai cu trimiterea unui SMS la 13033 și numai pentru motive întemeiate (6 coduri);
 • este interzisă circulația între regiunile grecești.

Autoritățile grecești au mai anunțat că restaurantele, cafenelele și alte unități de alimentație publică de pe teritoriul țării nu sunt deschise.

În schimb, pentru mâncare, se pot face comenzi.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ROMÂNII AU TALENT: Tată și fiu din Scărișoara au făcut spectacol cu o interpretare inedită la taragot

Publicat

Teodor și Ciprian Vîrciu, tată și fiu din Țara Moților, au făcut senzație pe scena emisiunii „Românii au talent”. Interpretarea lor inedită, cântând fiecare la taragotul celuilalt, i-a cucerit pe jurați.

„E prima oară când văd doi bărbați făcând schimb de taragot, cumva (…) Când a început cântecul eu deja eram cu ochii închiși, mă uitam peste munți, peste văi …”, a spus Smiley. 

Cei doi concurenți i-au invitat pe jurați să vină în vizită, în gospodăria lor din Scărișoara, în Munții Apuseni. Florin Călinescu i-a întrebat imediat cu ce se mai ocupă în afară de cântatul la taragot, iar Teodor Vîrciu a răspuns imediat că au foarte multe animale în curte.

„Avem și gospodărie și avem animale: vaci, porci, capre, oi, găini, rațe … tot felul de animale. Ne sunt tare dragi!”, a spus concurentul.

Rețeta de slănină din Munții Apuseni, dezvăluită pe scena Românii au Talent

„Slănină mai este? (…) Cum o faceți?”, a întrebat Florin Călinescu.

„Este, că avem mulți porci. O ținem la saramură o lună de zile. Umedă la saramură. Apoi o spălăm, o punem la uscat, punem niște boia și apoi o punem la afumat, cu tot cu șoric (…) Te îmbie cu ochii să o mănânci”, a răspuns Ciprian Vîrciu.

Muzica, cea mai dragă moștenire a lor

Teodor și Ciprian Vîrciu știu să cânte la instrumente de suflat, taragot și fluier. Cei doi sunt recunoscuți în zonă drept formația „Toiuț”, fiind chemați deseori la nunți și cumetrii.

Bunicul știa să cânte cu vocea, din frunză și la bucium, iar această tradiție s-a transmis din tată în fiu.

Ciprian a terminat Conservatorul în Cluj, secția pedagogie muzicală și se gândește să se facă profesor de muzică în satul natal. Talentatul taragotist din județul Alba, a câștigat peste 100 de diplome și premii la diferite concursuri de muzică populară din țară.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Efic​iența măsurilor economice liberale confirmată de instituțiile internaționale de audit

Publicat

”Efic​iența măsurilor economice liberale confirmată de instituțiile internaționale de audit: crește ratingul României la nivel internațional!

Efectele măsurilor economice de sprijin luate de guvernarea liberală încep să se vadă și să producă efecte pozitive, care vor aduce României, în acest an, a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Recent, agenția de rating Standard & Poor’s a ridicat perspectiva economiei românești la calificativul „ stabil”, ceea ce reprezintă o recunoaștere internațională a eforturilor guvernului liberal și o confirmare că măsurile de consolidare fiscal-bugetară și de ajutorare a economiei au fost corecte.

După ce, anul trecut, Guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească, din ultima decadă, anul acesta, în lunile ianuarie și februarie,  se constată deja o creștere cu 27,5% a investițiilor față de perioada similară a anului trecut.

Este vorba de circa 4,08 miliarde de lei care au intrat în plus, în economie, susținând dezvoltarea țării. În aceiași perioadă, veniturile bugetare au crescut și ele cu 4,1%, în ciuda crizei economice și sanitare.

În trimestrul IV al anului trecut România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, înregistrând un plus de 4,8%. Situația este ușor de cuantificat și dacă ne uităm la un indicator foarte sensibil al economiei reale, respectiv numărul de autorizații de construcție emise pentru clădiri rezidențiale.

Astfel, în luna februarie 2021 s-a înregistrat o creștere de 24,9% față de ianuarie 2021 și o creștere de 3,1% față de luna februarie a anului trecut, ceea ce confirmă că economia românească își revine și se află pe creștere.

În 2021 România va avea cel mai mare nivel de investiții din istoria sa, raportat la PIB: peste 60 de miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB.

O creștere cu 8,8 miliarde față de 2020 și cu 9,5 miliarde față de anul 2019. În comparație cu guvernarea PSD din 2017, acest lucru înseamnă chiar o creștere de 2,3 ori mai mare, pentru că guralivul Sorin Grindeanu, cel atât de vocal la TV, nu alocase decât 26 de miliarde de lei pentru investiții.

Comparativ cu perioada PSD, investițiile din fonduri europene au crescut cu 64,6 % în timpul guvernării PNL. Anul trecut, 46% din investiții au fost făcute cu bani europeni, iar anul acesta peste jumătate vor beneficia de banii de la Bruxelles.

Recentul audit internațional estimează o creștere economică de 5% pentru acest an, pentru economia națională, ceea ce, coroborat cu ratingul pozitiv obținut de țara noastră,  va atrage și mai mulți investitori străini, România devenind o oportunitate de investiții atrăgătoare și mult mai sigură decât alte țări europene.

A contat aici și faptul că, în ciuda restricțiilor sanitare și a dificultăților de tot felul, România a plătit mereu la timp și integral salarii și pensii și a reușit să mențină o rată a șomajului mult mai redusă decât în restul Europei, de doar 4,9% în România, față de 7,5% media europeană, tocmai pentru că guvernul PNL s-a preocupat de ajutoarea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă.

Cei mai importanți indicatorii economici sunt în creștere: producția industrială, volumul comercial, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață, toate înregistrează creșteri și arată că România este tot mai aproape de redeschiderea tuturor sectoarelor din economie și de revenirea la normal.

Este important însă ca toți să sprijin acest efort și cel mai simplu, mai puțin costisitor și mai responsabil mod în care o putem face este vaccinându-ne. Soluția pentru ieșirea din criză și pentru depășirea pandemiei este vaccinarea!”, a declarat într-un comunicat de presă, Sorin Ioan Bumb, senator PNL de Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cine este pilotul care s-a catapultat din MIG-ul prăbușit într-o livadă din județul Mureș

Publicat

Pilotul care s-a catapultat și a supraviețuit, după ce un MIG s-a prăbușit marți, în județul Mureș, este Andrei Criste, născut la Dej, în județul Cluj, și potrivit cluj24.ro a absolvit Liceul Militar de la Câmpulung Moldovenesc.

 În perioada liceului și-a dorit să devină aviator și urma să dea examen şi să studieze la Academia „Henry Coandă” de la Braşov.

Între timp a aflat că există o poziție similară în Academia Forţelor Aeriene de la Atena și a decis să dea acolo examen de admitere. A fost admis și studiat aviația în limba greacă și engleză.

În 2008 a absolvit școala de aviație din Grecia și a revenit în țară, unde a început să lucreze pentru Ministerul Apărării Naționale.

Reamintim că un avion militar de luptă de tip MIG 21 s-a prăbușit marți după-amiaza, în județul Mureș. Potrivit unui comunicat MApN, pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Aeronava MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, efectua un zbor de instrucție, și s-a prăbușit în jurul orei 14:30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

CITEȘTE ȘI: VIDEO UPDATE: Avion militar MIG 21 LanceR, PRĂBUȘIT în județul Mureș, în apropiere de Reghin. Pilotul s-a catapultat

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație, pilotul a fost preluat de elicopterul SMURD, care se află în aceste momente în zbor către un spital din municipiul Târgu Mureș.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Cluj-Napoca.

Avionul a fost dat la zbor fără restricții 

Pilotul Cezar Osiceanu a declarat pentru DC News că avionul în cauză „a fost dat la zbor fără restricții”. 

„Timpul pentru catapultarea controlată este de 3-5 secunde și se pare că pilotul a luat decizia după ce a fost sigur că avionul nu va cădea asupra unei zone populate.”, ne-a spus Osiceanu.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că „șocul traumatic post-catapultare se resimte în special la coloană și la cap”, motiv pentru care „majoritatea piloților care s-au catapultat nu au mai putut zbura apoi cu avioane supersonice.”

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate