Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Călin Matieș: Ambasadorul Republicii Populare Chineze va efectua săptămâna viitoare o vizită de lucru în județul Alba

Publicat

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Excelența Sa Han Chunlin, va efectua o vizită de lucru în județul Alba, în urma invitației făcute de senatorul PSD Călin Matieș în data de 27 martie.

Această vizită oficială va avea loc săptămâna viitoare, miercuri și joi, și va include întrevederi oficiale, ședințe de lucru și vizitarea unor obiective importante din Alba Iulia și alte orașe.

Printre aceste obiective se numără complexul balnear Băile Sărate, Sala Unirii, Universitatea „1 Decembrie 1918” și Parcul Industrial Cugir. Vizita ambasadorului chinez are drept scop inițierea de discuții cu autoritățile locale și județene privind oportunitățile de cooperare economică și agricolă, dar și cu oameni de afaceri locali.

„Este esențial să creăm un mediu favorabil pentru realizarea de noi investiții străine în județul Alba. Investițiile realizate de oamenii de afaceri chinezi în Alba și Alba Iulia ar putea aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică a zonei. Aceste investiții ar putea duce la crearea de noi locuri de muncă bine plătite, având un impact pozitiv asupra comunităților locale. China este a doua putere mondială și cel mai mare partener comercial al României din afara Uniunii Europene, ceea ce face ca această colaborare să fie una deosebit de importantă.

Unul dintre domeniile în care investițiile chineze ar putea aduce beneficii semnificative este cel al noilor tehnologii. Alba Iulia ar putea deveni un hub al inovațiilor și al noilor tehnologii, datorită sprijinului și expertizei investitorilor chinezi. De exemplu, producția de panouri fotovoltaice, care în prezent este importată din China, ar putea fi realizată în Alba, generând astfel noi oportunități de afaceri și dezvoltare economică.

Vizita ambasadorului Han Chunlin reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre România și China. Colaborarea poate aduce beneficii reciproce și poate contribui la dezvoltarea durabilă a județului nostru. Este esențial ca autoritățile locale și județene să ofere un mediu favorabil pentru atragerea investițiilor străine și să faciliteze dialogul și cooperarea între partenerii români și chinezi”, a transmis senatorul Călin Matieș.

Comunicat senatorul PSD Călin Matieș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pripon Marius

    vineri, 28.07.2023 at 17:57

    Dorește să atragă voturile chineziilor ca să-l voteze când va candida la funcția de primar la Beijing,că noi albaiulenii nu il vom vota,nu dorim „circar” să facă circ!!

  2. pilu

    vineri, 28.07.2023 at 21:21

    Deageaba umbli cu Ciulinul după tine, că şti că chinezii sunt cam opriţi la noi în ţară.Şi lucrarea aia cu drumul au dat-o peste cap, aşa că…

  3. dolfi

    vineri, 28.07.2023 at 23:24

    tovule, vezi ce-au patit Muntenegrenii si alte cateva tari care au cazut in capcana chinezeasca. Ce faci, ne vinzi la 38000?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax