Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat senatorul PSD Călin Matieș: Banii românilor sunt distribuiți după bunul plac de PeNaLii din județul Alba

Publicat

Chiar dacă pușcăriașul Florin Câțu a intrat deja pe ușa din dos a istoriei politice românești, vechile apucături și metehne PD-L-PNL la nivelul județului Alba sunt departe să apună. Cea mai gravă dintre acestea este dirijarea banilor/fondurilor veniți din rezerva României, după bunul plac al mustăciosului din fruntea Consiliului Județean, respectiv Ion Dumitrel – președintele PNL Alba.

După cum se știe, acesta a fost condamnat definitiv în procesul pe care CJ Alba l-a pierdut în instanță și are poprire salarială pentru ilegalitățile făcute. Astfel că sintagma de PeNaL folosită la nivel național, se poate aplica liniștit și la nivel de județ, doar că oamenii încă nu acceptă sau nu vor să cunoască modul în care se fură ca în codru și la nivelul județului nostru. Orice imperiu a avut și momentul său de decădere, iar aceasta este o lecție a istoriei pe care am învățat-o cu toții la școală. Unii urmează să o trăiască pe pielea lor…

Dar e greu când aceiași oameni s-au lipit de scaune de 30 de ani: APA CTTA (facturi umflate la apă) – condusă de PNL; AIDA TL (autobuze proaste, prețuri majorate, licitații trucate) – condusă de PNL; ELECTRICA (facturi de zeci de milioane umflate) – condusă de PNL; ADI SALUBRIS (munți de gunoaie și tarife majorate cu 150%) – condusă de PNL. Ne mai trebuie și alte exemple ca să ne deșteptăm și noi odată?!

Încă un exemplu: Ion Dumitrel a decis că locuitorii județului Alba se împart în două categorii: proștii noștri și proștii lor! Așa se face că banii s-au dus cu precădere spre aceleași localități care au tot primit, în timp ce alte localități în care trăiesc tot oameni și tot plătitori de taxe au fost din nou pedepsiți. Pe ce criterii? Cred că e clar. Doar că acele criterii subiective sunt și profund imorale și ilegale! Și la Teiuș locuitorii de aici au nevoie de fonduri pentru a se dezvolta ca și cei din Aiud, Sebeș sau Blaj. Culmea este că eliminarea disparităților sociale vorbește și UE, în timp ce Ion Dumitrel și gașca lui de interese le adâncește de 30 de ani…

Spre exemplu, Primăria Blaj, cea în care Dumitrel aruncă mereu cu sute de miliarde de lei, a primit, din nou, de la Guvernul României prin Consiliul Județean Alba 2.000.000 de lei! Primăria orașului Teiuș a primit din banii noștri doar 100.000 lei! Adică de 20 de ori mai puțin!! Aceștia sunt banii veniți din fondul de rezerva al Guvernului României, nu din buzunarul celui mai bogat bugetar al județului Alba – Ion Dumitrel! Iar acei bani sunt de fapt taxele și impozitele plătite de toți românii, inclusiv de locuitorii orașului Teiuș!

La fel stau lucrurile și la nivelul comunelor: toate primăriile conduse de primari PNL au primit câte 400.000 de lei, iar celelalte primării în care trăiesc oameni la fel de normali, cu aceleași drepturi și obligații cetățenești, au primit maxim 50.000, adică de 8 ori mai puțin! Banii românilor au ajuns să fie la pixul lui Dumitrel în județul Alba. Iar dezastrul se vede de 30 de ani…

Astfel de apucături de politician de Evul Mediu timpuriu ar fi trebuit să dispară demult din județul Alba.

Cât de mojic trebuie să fii să faci astfel de ilegalități și discriminări, domnule președinte al PNL Alba și al CJ Alba? Sper însă ca hoțiile, discriminările și bătaia de joc față de locuitorii din Alba să dispară cât mai curând. Și așa cum Superman Câțu a fost trimis la tomberonul politicii, așa să se întâmple cu toți cei care nu pricep că banii românilor sunt pentru toți românii, nu doar pentru o gașcă de interese din jurul câtorva oameni, care nu se mai dezlipesc de scaunele lor de 30 de ani… Fie el și Ion Dumitrel (PNL, fost PDL)…

Senator PSD ALBA

Călin Gheorghe Matieș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    vineri, 08.10.2021 at 22:25

    Mai taci mah….când au fost ai tai la butoane a fost mai bine. Toți sunteți o apa și un pământ. Hai sictir

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, locul 2 la Campionatul Regional Rugby R7’s U14

Publicat

Etapa disputată sâmbătă, la Oarda de Jos, în cadrul Campionatului Regional U14 R7’S, aduce pentru echipa de rugby CSM Unirea Alba Iulia locul al doilea.

„Felicităm toate echipele participante, mai ales echipa Rugby Cluj Florești Dechathlon, în fața căreia a trebuit să ne recunoaștem învinși în finala pentru locurile 1-2”, au transmis reprezentanții CSM Unirea Alba Iulia. 

Grupa 1: CSM UNIREA ALBA IULIA (câștigătoarea grupei), RC Arieșul Mihai Viteazul, CSȘ Bega Timișoara.

Grupa 2: Rugby Club Juniorul Florești Dechathlon (câștigătoarea grupei), RC Vulturul Negru Oradea, CSM CSR Sibiu, Șiomii Câmpia Turzii.

Rezultate în meciurile pentru clasament

Locurile 1-2: CSM UNIREA ALBA IULIA – Rugby Club Florești Junior Dechathlon 0-45.

Locurile 3-4: CSȘ Bega Timișoara – RC Vulturul Negru Oradea 10-40.

Locurile 5-6:  RC Arieșul Mihai Viteazul – CSM CSR Sibiu 30-0.

Șoimii Câmpia Turzii a terminat pe locul 7.

„Ne declarăm mulțumiți de această etapă și acest loc al doilea care ne dă încredere și speranța unor jocuri mai bune pe viitor. Totodată felicităm copiii care au jucat primele lor meciuri de rugby, aceștia având doar două luni și jumătate de pregătire. De asemenea, mulțumim părinților care au fost prezenți la turneu și care își încurajează copiii să facă rugby. Rezultate în faza grupelor pentru echipa noastră: CSM Unirea Alba Iulia- RC Arieșul Mihai Viteazul 25-15, CSM Unirea Alba Iulia-CSȘ Bega Timișoara 25-15.

Finala pentru locurile 1-2: CSM Unirea Alba Iulia – RC Cluj Junior 0-45.

Clasament final:

1. Rugby Cluj Junior

2. CSM Unirea Alba Iulia

3. RC Vulturul Negru Oradea

4. CSS Bega Timișoara

5. RC Arieșul Mihai Viteazul

6. CSM CSR Sibiu

7. Șoimii Câmpia Turzii

Felicitări tuturor!” este mesajul postat pe pagina de facebook CSM Unirea Alba Iulia rugby junior.

Comunicat de presă CSM Unirea Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Publicat

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul unității medicale.

Consilierii locali din Abrud au votat în ședința de joi, 24 noiembrie, aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, investiție prin PNRR, dar și încheierea unui acord de parteneriat între UAT Abrud și unitatea medicală.

Dosarul de finanțare urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției specifice I2.4 Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Valoarea totală a proiectului este de 9.688.655,96 de lei. Contribuția proprie a Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud este de 23.800 lei, cu TVA inclus, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Rata infecțiilor nosocomiale raportate de către Spitalul Abrud în anul 2021:

  • rata infecțiilor nosocomiale raportate și declarate – 1,81 %
  • rata infecțiilor Clostridium difficile depistate și declarate – 17,65 %
  • numărul de probe analizate de microbiologie – 3.095 probe
  • rata infecțiilor microorganisme MDR depistate și declarate – 1,6 %
  • gradul de ocupare al unității sanitare – 36,20 %

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: La 92 de ani, locul 3 la Crosul Unirii. Veronica Negreanu, un medic pensionar din Constanța, pe podium la Alba Iulia

Publicat

Veronica Negreanu, un medic pensionar în vârstă de 92 de ani din Constanța, a reușit sâmbătă să ocupe locul III la categoria de vârstă 70+ ani, la Crosul Unirii desfășurat în municipiul Alba Iulia. 

Născută în anul 1930, atleta este multiplă campioană a Romîniei și deținătoare a mai multe recorduri naționale. Aceasta și-a descoperit pasiunea de a alerga după pensionare, sub îndrumarea unui alt atlet veteran, profesorul Traian Petcu.

„Ediția din acest an, a 53-a, ne-a oferit o experiență aparte, plină de emoții și învățăminte.

Venită tocmai din Constanța, special pentru a participa la acest cros, doamna Veronica Negreanu este născută în anul 1930.

La vârsta de 92 de ani a reușit să ocupe locul III la categoria 70+ ani. Ce exemplu mai bun de ambiție și de a ne bucura de viață vrem? Cu siguranță, niciunul. Felicitări și multă sănătate, doamnă Veronica Negreanu”, a scris viceprimarul din Alba Iulia, Marius Filimon.

Citește și VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

sursa, foto: Marius Filimon.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

Publicat

La aproape 78 de ani, campionul Ilie Cioca din Alba Iulia aleargă zilnic 10 kilometri, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene, fiind un adevărat exemplu pentru cei tineri. Rutina sa zilnică este o dovadă că vârsta nu trebuie să fie un impediment pentru mișcare.

Pensionarul din Alba Iulia are deja în spate 60 de ani de când aleargă. În acest timp a obținut peste 240 de titluri de campion național și peste 100 de medalii balcanice. Spune că a reușit să alerge 270.000 de kilometri, adică de aproximativ de 6,7 ori lungimea Pământului la Ecuator.

Sâmbătă, 26 noiembrie, acesta a luat startul la ediția cu numărul 53 a Crosului Unirii, desfășurată în Șanțurile Cetății din Alba Iulia.

„Astăzi alerg să cinstesc sărbătoarea României, 1 Decembrie și pentru mișcare în general. Anul acesta a fost foarte frumos, am luat 7 titluri de campion național, la sală, la alergare pe șosea am făcut record național. La Balcaniadă am luat 6 medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz.

Sâmbăta trecută am câștigat Crosul Revoltei de la Brașov, care a fost în cinstea eroilor care au pus scânteia pentru Revoluție.

Peste o lună și ceva fac 78 de ani. Alerg din 1962. Anul acesta am făcut 60 de ani de alergare. Am 245 de titluri de campion național, peste 100 balcanice și am 270.000 km alergați.

Mă antrenez 10 km în fiecare zi. Și așa, mobilitate, 500 de flotări și 500 de abdomene. Acesta e meniul, micul dejun. Acum sper să fim sănătoși și să mergem înainte”, a spus Ilie Cioca, la startul Crosului Unirii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax