Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COMUNICAT Călin Matieș: Județul Alba trebuie să ocupe un loc important pe harta turismului național și internațional (P)

Publicat

Din Senatul României, Călin Matieș va lupta pentru ca județul Alba să ocupe un loc important pe harta turismului național și internațional, deoarece merită cu adevărat, iar oamenii pot admira aici locuri minunate și pot cunoaște tradiții și meșteșuguri. În județul nostru sunt producători valoroși de vinuri, iar din punct de vedere gastronomic suntem în top.

Potrivit National Geografic, Transilvania se află între cele mai bune destinații de călătorie pentru anul 2021, iar noi trebuie să fim pregătiți să atragem cât mai mulți turiști.

”Propun crearea unui program turistic județean care să cuprindă tururi bazate pe vizitarea obiectivelor culturale, culinare, oenologice și istorice. Trebuie dezvoltate anumite rute/trasee care să cuprindă vizite la obiectivele istorice sau case tradiționale, restaurante de pe un anumit taseu, o degustare la cramele din cele 4 podgorii de renume din județul Alba – Aiud, Alba, Sebeș, Târnave. Aceste crame pot avea atât valențe oenologice cât și istorice sau culturale. În cadrul tururilor pot fi exploatate punctele forte ale gastronomiei specifice județului Alba prin crearea de trasee gastronomice și organizarea unor sesiuni culinare la producători de produse de calitate din județ, deprinderea meșteșugului de producere a produselor.

Cazarea se poate realiza în zone cu potențial turistic, spre exemplu, Valea Arieșului, Valea Frumoasei, un adevărat colț de rai. De asemenea, rutelor respective le pot fi alocați ghizi specializați în obiective istorice – adevărate comori ale județului Alba, precum Cetatea Alba Carolina, Cetatea Câlnic. Tururile trebuie organizate pentru grupuri de turiști români și străini, și trebuie concepute ca să ofere experiențe integrate.

Începând cu anul 2021, oamenii își vor dori să călătorească de plăcere, mai mult ca niciodată, pentru că au înțeles în această perioadă ce contează cu adevărat în viață. Totodată, cred că există potențial de creștere a zonelor turistice ale județului Alba, mai puțin luate în calcul până acum. Trebuie începute de pe acum campanii puternice de promovare a județului Alba, pentru anul viitor şi pentru anii care vin. O destinație se promovează din timp pentru a se dezvolta.

Acest proiect va fi unul prioritar în mandatul meu de senator! Din 6 Decembrie, putem face mai mult împreună. Votați Partidul Social Democrat în 6 decembrie pentru siguranța unui trai mai bun!”, a spus Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senatul României.

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

-.CUI mandatar financiar județean 11200020

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 26.11.2020 at 15:55

    Bine pusa problema. Dar cu ultima fraza ai dat-on gard.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax