Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Călin Matieș. Petiție: ”Vrem ca Târgul Apulum Agraria să se desfășoare în Alba Iulia!”

Publicat

”Târgul Apulum Agraria este o tradiție aflată la a 30-a ediție și reunește cei mai de seamă producători locali. Apulum Agraria este și un eveniment care leagă comunitatea locală de producătorii locali, promovând produsele autohtone și lanțul scurt de aprovizionare.

În cadrul unui singur eveniment, bogățiile toamnei cu specificul agricol local se întâlnesc și oferă albaiulienilor și turiștilor care vizitează municipiul Alba Iulia o experiență unică în inima Transilvaniei pe care nu o vor uita niciodată.

Târgul reunește de la legume și fructe eco, până la obiecte de meșteșugărit lucrate manual, activități interactive cu publicul și multe surprize pentru vizitatori.

La 30 de ani de la prima ediție, Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia decid să fure acest târg din inima Cetății și să-l predea pe tavă primarului din Ighiu. Decizia este strict una politică și a fost luată fără consultarea producătorilor locali și a albaiulienilor.

Mutarea târgului în afara orașului reprezintă un pericol major pentru producători, deoarece numărul de vizitatori va scădea dramatic. Astfel, producătorii locali vor rămâne cu produsele pe tarabă și vor ieși în pierdere în urma târgului, lucru nemaiîntâlnit în ultimele 30 de ediții.

Doar Dumitrel și Pleșa puteau să tranzacționeze agricultura locală pe criterii politice, de dragul de a satisface un anumit primar coleg de partid și să mute un târg cu tradiție pe o platformă de beton în plin hotar.

Dacă evenimentele municipiului Alba Iulia au ajuns să se tranzacționeze la nivel de comună, în ritumul ăsta ne așteptăm ca parada de 1 Decembrie să aibă loc tot în Ighiu.

În numele producătorilor locali și al albaiulienilor, le cer domnilor Dumitrel și Pleșa să nu mai distrugă și puținele evenimente de succes din Alba Iulia și să lase producătorii să-și vândă produsele în locuri cu impact, nu în plin câmp agricol”.

Senator PSD ALBA

Călin Gheorghe Matieș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    luni, 22.08.2022 at 22:53

    Proştii cu proştii şi agricultorii cu agricultorii ! Dar primii hotărăsc.

  2. Dochin

    luni, 22.08.2022 at 23:26

    Sunt de acord cu domnul Matieș. Ar trebui ca târgul să se țină în Alba Iulia.

  3. Dany

    marți, 23.08.2022 at 04:04

    Țăraneeeee …. da-i la platane. Atâta poate săracul, ce sa ii ceri mai mult?

  4. Dan Andrei

    marți, 23.08.2022 at 14:36

    Targul ar trebui sa se desfasoare unde este locul mai mare. In cetate este un targ inghesuit asa cum a fost si in anii trecuti si foarte bine ca se doreste ca sa fie in alt l9c unde pot producatorii sa isi prezinte marfa car mai liber . Targ agrar in oras e ca mireasa on șlapi de cauciuc, dle Maties. Nu sunt din Alba Iulia ci din Santimbru sar tit ce faceti este , din pacate, doar campanie electorala. Va cunoac bine dar eu nu as vota o persoana ca dvoastra care nu a facut nimic pt Santimbru de cand e in parlament si care nu a facut nimic pentru judetul Alba si pt Romania si nu va dace nimic nici daca veti fi primar. Imi pare rau dar asta e realitatea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax