Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Călin Matieș: ”Statul nu este beneficiarul creșterilor nejustificate de prețuri la carburanți, plafonarea este soluția”

Publicat

Statul NU este promotorul și beneficiarul creșterilor nejustificate de prețuri la carburanți, iar plafonarea este soluția!

Guvernul încasează, în urma comerțului de motorină și benzină, două impozite: taxa pe valoare adăugată (TVA) și acciza. Valoarea accizei este fixă, de 1,8 lei la litru (indiferent de prețul carburantului), iar cota de TVA este de 19%.

Astfel, în cazul în care 1 litru de combustibil este 5 lei, ”benzinarului” îi revin 2,25 lei, în vreme ce Statul colectează din acciză și TVA 2,75 lei. În schimb, dacă 1 litru de carburant se vinde cu 9 lei, ”benzinarul” câștigă 5,49 de lei, iar Statul primește 3,51 de lei.

Așadar, cei care câștigă cel mai mult sunt speculatorii din această industrie care au profitat de contextul în care se află România și au crescut nefondat prețurile!

PSD condamnă astfel de practici și solicită instituțiilor Statului – Consiliul Concurenței și Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului – să își facă treaba, să îi protejeze pe cetățeni și pe antreprenorii cinstiți”.

Senator PSD ALBA

Călin Gheorghe Matieș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    marți, 21.06.2022 at 13:32

    Erata : in [ preturi ] SI {” }, a se intercala [{ la combustibili }] !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax