Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Călin Radu (PSD Alba): Halda de la Galda de Jos, gunoiul scump și o mulțime de întrebări fără răspuns

Publicat


Radu Calin

Călin Radu, consilier județean PSD Alba, consideră că unul dintre cele mai mari eșecuri administrative ale județului Alba – ce afectează buzunarele tuturor cetățenilor – este halda de gunoi de la Galda de Jos.

”Cu toate că a fost finalizată, nu este operațională, iar noi transportăm gunoiul în alte județe, plătind astfel indolența și nepriceperea acelora care nici usturoi nu au mâncat, dar nici gura nu le miroase.

În ședința ordinară a consiliului județean de la sfârșitul lunii iunie, în contextual în care am luat la cunoștință că gunoiul menajer se scumpește din nou, am adresat o serie de întrebări firești, legitime, domnului președinte, însă răspunsul fie a fost <în doi peri> – ca de obicei în astfel de situații – fie nu a venit:

De ce halda de gunoi nu este funcțională încă – fiind astfel necesară transportarea deșeurilor la sute de kilometri – iar cetățenii trebuie să plătească un preț atât de mare pentru gunoiul menajer?

De ce credeți că cetățeanul este dispus să plătească, de la 1 iulie, 25 de lei/pers pentru gunoiul menajer?

De ce nu spuneți cetățenilor că ați greșit și care sunt persoanele care au comis erori și pentru care noi toți trebuie să plătim?

Lucrarea s-a finalizat în urmă cu circa doi ani. Serviciile de colectare și administrare au fost licitate, însă gunoiul menajer nu este depozitat aici. Care sunt, de fapt, problemele?

Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră și-a pus, în ultimii ani, cel puțin o dată aceste întrebări, ale căror răspunsuri stârnesc multă curiozitate, mai ales din cauză că situația nu a fost explicată niciodată corespunzător, asemenea cazurilor în care Consiliul Județean Alba a eșuat (vezi procese pierdute cu transportatorii în urma cărora, după decizii în instanță, tot locuitorii județului Alba au plătit).

Necunoscute nu sunt nici alunecările de teren de la taluzul ce înconjoară zona în care se află o parte dintre componentele investiției. Acestea nu ar fi trebuit să se producă dacă lucrarea ar fi fost efectuată corespunzător. Locuitorii județului Alba au fost suficient de mult timp răbdători cu această situație, în care cireașa de pe tort este scumpirea treptată a gunoiului menajer, inclusive pentru persoane fizice. În schimb, în alte județe, pe care PNL le critică cu vehemență doar pentru că sunt PSD – și, bineînțeles, laudă cu hărnicie <administrațiile liberale>, <cele mai bune, cele mai destoinice, cele mai curate> – aceste depozite ecologice sunt finalizate de mult timp. Cine a rămas, în urmă, dragi liberali?

În fapt, depozitul de la Galda de Jos trebuia finalizat încă din anul 2015, odată cu închiderea gropii de la Pârâul Iovului, iar locuitorii din Alba nu ar fi avut de suferit din cauza gunoiului ridicat cu întârziere și a tarifelor mult prea mari.

Interesant ar fi – dar nu imposibil – să ne spuneți și de această dată că de vină este…. Guvernul”, transmite Călin Radu, consilier județean din partea PSD Alba, într-un comunicat de presă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Alba care a provocat un ACCIDENT MORTAL și a fugit de la locul faptei a fost REȚINUT

Publicat

Tânărul din Cergău care, beat fiind, a provocat un accident rutier mortal și a fugit de la locul producerii lui, a fost reținut. Azi, 13 noiembrie, va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.  Potrivit IPJ Alba, la data de 12 noiembrie 2019, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Scutul pădurii în Alba: Peste 170 de amenzi și 33 de metri cubi de material lemnos confiscat de polițiști, în ultima săptămână

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În ultimele 7 zile au fost făcute 58 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 172 de amenzi şi au confiscat 33 de metri cubi de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților 

Publicat

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb a fost ales, marți, 12 noiembrie, în funcția de Vicepreședinte al Comisiei Permanente pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților. ”Este comisia în care am activat de la începutul mandatului meu și în care am susținut, alături de colegii mei din PNL și de domnul ministru Virgil Popescu, cel […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru cei care vând pe OLX, Publi24 și Okazii. Reguli noi și amenzi mari în comerțul online

Publicat

cumparaturi online

Persoanele care vând în mod repetat diferite produse pe site-uri de specialitate vor fi nevoiți să se supună regulilor impuse de obicei comercianților. Dacă nu vor respecta noile prevederi persoanele fizice, care sunt comercianți în mediul on-line, riscă amenzi între 400 şi 10.000 de lei. Acest lucru se datorează faptului că Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate